Pe ecrane și pe diferitele panouri publicitare se face reclamă vieții. Se caută obiceiuri bune și apar recomandări de genul: pentru o viață sănătoasă… și de aici se continuă diferit: faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi, evitați consumul de sare, zahăr și grăsimi … și aceste lucruri sunt bune de urmat. Dar pentru o viață sănătoasă, înainte de orice, aveți grijă de sufletul vostru! E cel mai important lucru. Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții! (Proverbe)

Și sufletul e asaltat de tot mai multe lucruri nocive: răutatea celor din jur, micimea lor, valori răsturnate, principii călcate, duplicitate, amărăciune, mânie… Nu le poți evita, nu este vreun loc aparte unde să te ascunzi de ele. Trebuie să le confrunți, să iei atitudine, și să nu lași să te atingă. Să nu îți murdărească sufletul nimic din ce este trecător! Nimic din ce este efemer să nu te însuflețească! Nici dacă e-un obicei îmbrățișat de cei mai mulți, de cei mai mari. Păstrează-ți sufletul curat!

Citește ce are valoare! Gândește ce e bine! Privește ce e mai bun în ceilalți! Zâmbește des! Încurajează! Poartă mereu la tine or vorbă bună și ofer-o! Când întunericul se lasă peste cei din jur, fii tu raza de senin! Nu împrăștia la fel ca ei: îngrijorare, teamă, slăbiciune! Amintește-ți că stai pe o Stâncă, și aceasta e tare și nu se clatină, indiferent ce ar veni.

La fel cum soarele străbate printre nori cu limina lui incontestabilă, seninul unui suflet aduce raze de netăgăduit. Ai grijă, deci, de sufletul tău! Că poate va fi nevoie ca-n lumea tot mai gri să răspândească o mireasmă caldă de adevăr!

Sursa foto, aici.

Comments

comments