realist

Poate considerăm aceste două cuvinte doar niște categorii în care îi vom găsi pe unul sau pe altul. Unii oameni sunt prea realiști, alții prea visători.

Realiștii întotdeauna ne vor spune sigur cum se fac lucrurile, visătorii pe de altă parte ne spun că am putea face și una și alta, dar fără să ne spună cum. Acestea le-am putea numi extreme în viață, dar știm bine că extremele trebuie întotdeauna evitate. Important e să găsim echilibru. E o extremă să fii doar visător. Visătorul niciodată nu e ancorat în realitate, visează de multe ori lucruri care niciodată nu se vor întâmpla sau visează la lucruri de care nu are nevoie. Dacă ești doar un visător, cu siguranță nu vei realiza multe în viață pentru că ești concentrat doar pe „dacă…“

De asemenea, o altă extremă e să fii doar realist. Nici aceștia nu vor face prea multe pentru că se vor împiedica tot timpul de realitatea care de cele mai multe ori nu arată așa cum am vrea.

Echilibrul e să fii un visător-realist, sau un realist-visător, cum vrei, numai să ai parte de amândouă.

Cineva spunea: unii oameni trăiesc într-o lume a viselor, iar alții înfruntă realitatea, însă există oameni care transformă lumea viselor în realitate.

Sursă imagine: aici

Comments

comments