Citirea de astăzi: Luca 10-13 – Cornilescu sau NTR; Psalmul 28 Cornilescu sau NTR

„Daţi mai bine milostenie din lucrurile dinăuntru, şi atunci toate vă vor fi curate. Dar vai de voi, fariseilor! Pentru că voi daţi zeciuială din izmă, din rută şi din toate zarzavaturile, şi daţi uitării dreptatea şi dragostea de Dumnezeu: pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe celelalte să nu le lăsaţi nefăcute!“ [Luca 11:41-42]

Unul din fariseii din acea vreme, îl cheamă pe Isus în casa lui, mănânce cu el. Fariseul constată Isus nu s-a spălat înainte de a mânca, şi astfel se iscă această discuţie. Isus îi acuză pe farisei ei se îngrijesc doar de partea din afară, şi nu sunt interesaţi de ce scot din inima lor. Ei îşi aduc zeciuielile la timp, şi acesta este un lucru bun, şi important, însă trăirea lor nu demonstrează dragostea şi dreptatea.

La fel cum Isus îi îndeamnă pe farisei nu uite şi dreptatea şi dragostea sunt calităţi care trebuie facă parte din viaţa unui creştin autentic, aşa ne îndeamnă şi pe noi. Nu putem alege în viaţa de creştin doar părţile care ne plac, pentru acestea nu vor avea nicio importanţă, în cazul în care nu vom trăi cu tot ce suntem noi pentru El.

Fie ca atunci când oamenii se uită la noi, vadă dragostea şi dreptatea pe care ni le oferă Isus. arătăm lumii ce înseamnă cu adevărat fii creştin, trăind o viaţă plină de dragoste faţă de semenii noştrii, şi faţă de Dumnezeu.

Comments

comments