”Doamne, îndurarea Ta ajunge până la ceruri și credincioșia Ta până la nori.” (Ps.36:6)

Întregul psalm de azi este o antiteză între cei răi și Dumnezeu, un Dumnezeu care nu este schimbat de răutatea ce poate exista la un anumit moment în lume, când oamenii încep să se întrebe, unde este Dumnezeu? Sau să afirme că dacă Dumnezeu ar exista, aceste lucruri nu ar fi. De parcă l-am putea pune pe Dumnezeu sub microscop și explica….

Cu toate acestea, El este din veșnicie neschimbat, și e un Dumnezeu în care putem să ne punem încrederea. Tot ce face El este bun și drept, desăvârșit. Primele patru versete portretizează pe cei răi, care și în așternut fac planuri rele. Și aparent fără nici o legătură cu acestea este prezentat în următoarele Dumnezeu. Nu le răspunde, nu se explică. Pur și simplu este!

Atributele Lui: îndurare, bunătate, credincioșie nu sunt influențate de cei răi. El este Dumnezeu indiferent cum sunt oamenii. El este sfânt, îndurător și credincios, chiar dacă omenirea pervertită de rău seamănă așa de puțin cu ce a creat El.  Și în acest Dumnezeu ne putem căuta adăpost, ”la umbra aripilor Sale”. Ori de câte ori privind la noi înșine vom fi descurajați, ne putem ridica ochii spre cer. Dumnezeul nostru e îndurător! Și credincios! Și aceste atribute nu pot fi micșorate de păcatul nostru, dar numai prin El putem vedea ”lumina”. Caută-L pe El, indiferent ce e în jurul tău!

Varianta Cornilescu: aici.
Varianta NTR: aici.

Comments

comments