Iov 42:2 “Ştiu că Tu poţi totul, şi că nimic nu poate sta împotriva gîndurilor Tale”

Astăzi se încheie citirea cărţii Iov, o carte care sper că v-a motivat şi care v-a priit prin lecţiile frumoase care se află în ea. Capitolul final din Iov conţine concluzia acestor evenimente, şi prin dovada de reverenţă a lui Iov la adresa lui Dumnezeu. Recunoaşte autoritatea lui Dumnezeu asupra Sa, şi e conştient de faptul că toate sunt sub voia Sa, şi nu te poţi împotrivi Lui.

Un gând care poate că pare simplu, dar oare puşi în situaţia lui Iov noi cum am proceda? Singurul lucru care l-a ţinut pe el tare a fost credinţa sa, şi nu speranţa unei răsplăţi ulterioare.

3. Cine este acela care are nebunia să-Mi întunece planurile?

Iov a fost atât înţelept cât şi credincios ca să realizeze faptul că totul era în mâna Sa şi în braţul Său, departe de puterea sa. Cum ar putea el, cum am putea noi oare să schimbăm voia Dumnezeului atotputernic, căruia nimic nu îi stă împotrivă? De ce, de atâtea ori, în loc să acceptăm planul celui atotputernic, stăm şi ne împotrivim? În loc să ne petrecem atâta timp şi efort schimbând imuabilul, ar trebui să înţelegem care e scopul lui Dumnezeu, iar dacă acest lucru nu e posibil, să nu cârtim ci să continuăm să ne încredem în El! Cum ar spune o veche cântare, “Nu te-ndoi, ci crede”. Iov a crezut, şi a căpătat multe binecuvântări. Pavel a crezut, şi Dumnezeu l-a scos din temniţă, aducând oameni la Cristos.

Ce credinţă e aceea care e zguduită de cel mai mic tremur? Fii dar puternic în credinţa ta, căci ea nu doar că-ţi aduce mântuirea, dar te va şi răsplăti. Poate nu pe acest pământ, dar oricum, un om credincios nu caută binecuvântări pământeşti, ci doar pe cele ale Tatălui din ceruri.

Varianta Cornilescu: aici.
Varianta NTR: aici.

 

Comments

comments