Dacă un medic consultă un pacient foarte grav bolnav și spune că nu se mai poate face nimic, este pentru că asta îl învață știința lui, el nu greșește dacă nu își face speranțe mari pentru o vindecare. Dacă un pescar știe, din auzite și din experiență, că într-o porțiune a râului e imposibil să prinzi pești, el nu greșește dacă nu mai încearcă să pescuiască acolo. Dar dacă un creștin are un prieten pierdut în păcat ? Va spune despre el că este pierdut, că o să meargă în iad și gata ? Nu asta e știința pe care noi o avem. Poate ai văzut, cândva, un tip cu tatuaje fumând în stația de tramvai și te-ai gândit că e un om pierdut și ai mers mai departe. Nu suntem chemați să judecăm. Cristos nu a venit să judece lumea; prin urmare, nici cei care se numesc creștini nu ar trebui să o facă. În schimb, trebuie să fim sare și lumină. Este important să avem dragoste.

Ezechiel 33:8  – “ ‘Când zic celui rău: ’Răule, vei muri negreşit!’ şi tu nu-i spui ca să-l întorci de la calea lui cea rea, răul acela va muri în nelegiuirea lui, dar sângele lui îl voi cere din mâna ta.”

Isus a vindecat orice boli și neputințe care I-au fost aduse, iar când le-a spus unor pescari care n-au prins nimic toată noaptea să arunce mrejile în apă, au prins așa mulți pești, că au început să se afunde corăbiile. Acelea nu au fost lecții de anatomie sau de pescuit, ci o lecție despre Cine este și ce face Dumnezeu, o lecție pe care o dă și în cuvinte: “Ce este cu neputință la oameni este cu putință la Dumnezeu.” Eliberarea de păcat este cu neputință la oameni, dar cu putință la Dumnezeu. Mai mult, vestea bună nu trebuie să se învechească după convertire, pentru că ea vine cu o promisiune – promisiunea unei noi vieți.

“Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”

Ioan 14:6

Sursa foto aici

Comments

comments