Anul 2016. În lume, oameni cad răpuși de arme. Umanitatea a reușit în decursul timpului să creeze o industrie prosperă cu dorința de a se apăra, de a se simți în siguranță, dar fără să își dea seama, au găsit “soluția ideală” de a se autodistruge.

O grămadă deloc neglijabilă de oameni folosesc o grămadă deloc neglijabilă de bani pentru a dezvolta armament de ultimă generație ce să aducă moartea instant, fără prea multe pierderi materiale.

În multe zone ale mapamondului sunt zone de conflict deschis în care totul se învârte în jurul armelor. Acolo, lumea pune preț mai mare pe armament decât pe hrană, îmbrăcăminte, învățământ sau sănătate. Fac orice pentru a semăna moarte în jur. Fac orice pentru a se simți în siguranță când sunt atacați.

Să nu credeți că noi, cei aflați în afara zonelor de război și conflict, suntem mai diferiți. Și noi avem conflictele și războaiele noastre. Chiar dacă nu avem arme, în sensul propriu, suntem și noi înarmați cu una dintre cele mai letale arme de la Adam încoace: LIMBA!

Ori de câte ori ne simțim amenințați, atacați, sau cineva ne supără, contraatacam cu ceea ce avem mai periculos în dotare: acest mic mădular ce distruge, taie și pătrunde acolo unde nici o altă armă nu poate pătrunde. Cu voie sau fără voie, în fiecare zi, ucidem cu gura, semănăm “moarte”, blestemăm aproapele când ar trebui să îl binecuvântăm, omorâm suflete.

Ce poate fi mai simplu ca atunci când ni se greșește, să ripostăm letal, cu cuvinte “bine alese”, așa încât să fim 100% siguri că am rănit și am ucis? E așa de ușor să aruncăm cu cuvinte pline de venin când nu ni se face pe plac. Suntem mai diferiți ca ucigașii și criminalii în serie? NU! Ei ucid trupul, dar noi ucidem cu atâta ușurință sufletul.

Cum ar arăta lumea dacă am fi pedepsiți pentru fiecare “crimă” pe care am comis-o? Cum ar arăta cazierele noastre dacă am fi luați la răspundere pentru fiecare dată când am “ucis”? Câți oameni ar mai umbla pe străzi dacă restul ar fi închiși pentru “genocid”?

Doamne, iartă-mă că am ucis!

Sursa foto: aici

Comments

comments