Aproape că nu există excepții de la agitația sărbătorilor: trudă, mese îmbelșugate, zâmbete împărțite adesea doar de la nivelul buzelor. Oamenii aleargă să desăvârșească decorul, bradul, masa…

Magazinele stau deschise până târziu speculând profitul; Ștefan Hrușcă-n fundal și Leru-i ler vibrează nostalgic în sufletul cumpărătorului. Și coșul se umple, lista se bifează punct cu punct. Un telefon de-acasă, trimite cumpărătorul înapoi la un raion bifat deja.

– Pardon, scuzați! întrerupe un alt client elanul. Locul pare prea strâmt pentru atâtea liste, atâtea familii, atâtea nevoi…

– Nu-i nimic!

Și întrecerea spre casa de marcat continuă. Coșul se umple, iar omul se pregătește să revină acasă cu de toate, fără să știe că esențialul Sărbătorii Nașterii lui Hristos depășește prin simplitate tot ce-și poate planifica vreo ființă umană.

Crăciunul a fost de fapt o minune trecută atât de ușor cu vederea de oamenii vremii, prea prinși de ale lor. Doar cei care și-au făcut timp să privească cerul au putut zări steaua! Doar aceia care-n faptul nopții ședeau de veghe lângă oi, au auzit colindul îngeresc. Doar cei care s-au oprit, au putut sărbători minunea.

Astăzi, nu mai credem în minuni! Ne și temem de ele. De ele și de tot ce nu putem explica. Căutăm să cuprindem în mintea noastră rostul întregii existențe, al fiecărui fapt. Le organizăm: cauză, efect … Și alegăm fără oprire, căutând să regizăm un Crăciun perfect, când, de fapt, Crăciunul perfect a fost deja regizat. De Dumnezeu! El a trimis în lume un Copil, ne-a dăruit prin El veșnicia. Ce putem căuta mai mult?!

Magazinele sunt pline, iar coșul de cumpărături stă martor. E plin cu lucruri. Poate ar fi bine să adăugăm în el și nițel timp pentru cei dragi; timp în care să spunem copiilor despre Mântuitor, să cântăm colinde toți împreună. Poate ar fi bine să adăugăm în el o jucărie și pentru copilașul care nu are. Abia așa coșul poate fi pe de-a-ntregul plin. Abia apoi Sărbătoarea poate începe!

Hristos s-a născut! Sărbătoriți-L din plin!

Sursa foto, aici.

Comments

comments