Citirea de astăzi: 1 Corinteni 1-3 Cornilescu sau NTR; Psalmul 59 Cornilescu sau NTR

„Dar eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta. Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu. O, Tăria mea! Pe Tine Te voi lăuda, căci Dumnezeu, Dumnezeul meu cel prea bun, este turnul meu de scăpare.” [Psalmul 59:16, 17]

În timp ce era urmărit de duşmanii lui, David apelează la ajutorul lui Dumnezeu, fiind puternic încredinţat că în El regăseşte pacea, scăparea, odihna. Şi nu o face cu îndoială, ci bazat pe relaţia lui personală cu Dumnezeu afirmă cu tărie: „O, Tăria mea!” Ce mare har pentru David, cât şi pentru noi azi ca Dumnezeul Atotputernic să se facă accesibil nouă. Acelaşi adevăr îl regăsim şi în 1 Corinteni 1:31  „[…] Cine se laudă să se laude în Domnul”.

În zilele noastre majoritatea caută atenţie, să fie „în lumina reflectoarelor”,  într-un fel sau altul. Dacă nu prin excentricitate sau posesiuni măcar printr-o pozitie socială cât mai înaltă.

„Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari” [1 Corinteni 1:27].

Să ne însuşim valorile lui Dumnezeu, dezvoltând astfel o relaţie puternică cu El şi la fel ca David, să ne găsim turnul de scăpare doar în prezenţa Lui.

Autor: Claudia Bercheș

Comments

comments