Evrei 11:1-9

În dicţionarul limbii române am căutat explicaţia acestui cuvânt şi am găsit câteva definiţii ale credinţei, însă aşa cum o face Pavel în Evrei 11:1 am putea-o numi „esenţa“ tuturor acestora, cu o profunzime şi greutate cum nu mai găsim în nicio altă parte: „Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd“.

În capitolul 10:38 din Evrei, Pavel ne spune că cel neprihănit va trăi prin credinţă, deci dacă vrei să fii neprihănit trebuie să trăieşti prin credinţă, fiind încredinţat că cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută (versetul 6).

Uitându-ne la viaţa celor care au trăit prin credinţă în Vechiul Testament vedem ce fapte au avut şi cum au trăit o viaţă de biruinţă împreună cu Dumnezeul care a facut lumea prin Cuvântul Lui.

Dacă vrei să ai o viaţă de biruinţă te încurajez să te încrezi în Dumnezeu şi să păşeşti prin credinţă şi azi, în faptele bune pe care El le-a pregătit mai înainte ca să umbli în ele pentru slava Numelui Său şi El te va răsplăti.

Autor: Eugen Ghiurău

Comments

comments