Din păcate, de multe ori când se spune ‘doar o viaţă ai’ este pentru a vorbi despre nevoia de a te distra, mai degrabă decât despre a da sens vieţii tale; despre plăcere, nu despre pace sau fericire.

Un creştin autentic vrea şi se roagă să se asemene cât mai mult cu Isus Hristos; şi, totuşi, se poate întâmpla să te numeşti creştin, dar să ai un mod de viaţă care să contrasteze foarte mult cu această definiţie. Anume, în loc să cauţi frumuseţe, pace, scop în Cuvântul Lui, care are multe, multe de zis despre fiecare inimă chiar în zilele astea, alegi să mergi singur, având ca motivaţie farmecul momentului, banilor, imaginii bune, până când nu mai rămâne decât să te rogi. Până când tot ce ai învăţat la biserică şi acasă cântăreşte mai mult decât orice mod de a te distra care s-ar putea ivi în clipele imediate.

Sigur, nu suntem niciodată atât de jos încât să nu mai avem ce să Îi dăm lui Dumnezeu, El ne primeşte întotdeauna. Chiar dacă mâine poate o luăm de la capăt. De ce trebuie să aşteptăm să ne fie uşor să Îl iubim pe Dumnezeu ca să o facem? Fiecare ştie ce înseamnă ‘uşor’ pentru el. De ce trebuie să aşteptăm până duminica pentru a asculta ce vrea să schimbe la noi? De ce trebuie să fim în sărăcie să spunem că toate sunt ale Lui şi că avem o comoară în cer? Sau în boală, ca El să fie bucuria şi pacea noastră?

Sursa foto: aici

Comments

comments