Trăim într-o lume atât de relativă. Albul nu e chiar alb, intensitatea negrului depinde de lumini și umbre, de unghiul din care privești lucrurile și încet, dar sigur descoperi cum totul în jurul tău devine gri. Astăzi nu mai există adevăr și minciună, există doar adevărul meu și adevărul tău. În numele toleranței, binele și răul au devenit și ele noțiuni aproximative.

Într-o astfel de lume, chiar și iubirea oamenilor a devenit o propoziție circumstanțială condițională, limitată de interes și așteptări egoiste. Declarația te iubesc până la capăt nu se mai referă la capătul vieții, ci la capătul împlinirii dorințelor personale, definite de noțiuni variabile cum ar fi mulțumirea, împlinirea și fericirea. Te iubesc, dar… a devenit un refren cunoscut, dureros, exprimând o iubire parțială, delimitată de îndoială și temeri.

În acest context actual, ne găsim întrbându-ne ce este adevărata iubire?

Mă bucur că dincolo de răspunsurile elevate ale societății contemporane, Domnul Isus a răspuns acestei întrebări simplu și definitiv, nu numai prin cuvintele Sale, ci mai ales prin exemplul personal. Atunci când a petrecut ultimele momente alături de ucenici, înainte să fie prins în grădina Ghetsimani, El le-a spus:

Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiţi unii pe alţii cum v-am iubit Eu. Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi. Ioan 15: 12,13 

Isus ne îndeamnă să îi iubim pe cei din jurul nostru cu o dragoste sacrificială. O dragoste care pune binele celuilalt mai presus de binele personal. O dragoste care implică iertare, slujire, smerenie și jertfă. O dragoste ca a Lui.

Mă rog ca într-o lume a iubirii relative, Dumnezeu să ne ajute să iubim deplin, complet, fără teamă sau semne de întrebare, întocmai așa cum ne-a iubit El pe noi, înțelegând că adevarata iubire nu izvorăște dintr-o inimă egoistă, ci își are sursa în însăși inima lui Dumnezeu. Vă las cu o piesă și câteva rânduri pe care le-am așezat mai demult într-o rugă:

Să faci din inima mea

cel mai bun loc de intors acasă,

atât în cele mai fericite momente,

dar mai ales în cele mai

zbuciumate vremi.

Să scrii din iubirea mea

o rimă perfectă veșniciei.

Fiți binecuvântați! ♥

Sursă foto

Comments

comments