Citirea de astăzi: Fapte 12-14 Cornilescu sau NTR; Psalmul 47Cornilescu sau NTR

Fapte 12:12-17

Petru e salvat miraculos de la închisoare de un înger. Acum e în stradă încercând să-și dea seama ce e de făcut. Deși logic probabil trebuia să se gândească la propria-i securitate, pentru Petru nu asta e prima prioritate. Dumnezeu îl scosese din închisoare într-un mod miraculos. Nu putea să tacă și porni prin oraș la casele unde știa că obișnuiau să se adune la rugăciune frații lui.

Ajuns la casa Mariei, mama lui Marcu începe să bată. Roda, slujnica lor, veni să vadă cine e, dar în loc să deschidă, fugi înapoi în camera în care erau adunați. Se întâmplase ceva oare? Petru stătea încă la ușă, așteptând să-i deschidă cineva.

Înăuntru se iscase o mică dezbatere și s-au format mai multe păreri. Unii credeau că Roda și-a pierdut mințile, alții căutau o justificare zicând că s-ar putea să nu fie nebună, și doar a văzut îngerul lui Petru la ușă. În felul acesta toate erau împăcate: nici nu o jignim pe Roda, dar nici nu ne asumăm a crede în lucruri care sunt cu neputință: Petru e în temniță și așteaptă decizia. Ne rugăm ca Domnul să îl scoată din situația asta, dar e clar că nu se poate așa rapid, că doar… suntem adulți, știm cum se desfășoară lucrurile astea. Dar, spre bucuria lui Petru mai exista o categorie de oameni în cameră: cei care s-au dus să vadă și apoi să-i deschidă lui Petru.

Ce este paradoxal e că ei s-au strâns la rugăciune, în care cel mai probabil s-au rugat pentru libertatea lui Petru. De asemenea, este vorba despre oameni care au văzut minunile lui Isus, dar și minunile care începeau să fie făcute prin apostoli. Și totuși le-a fost greu să creadă că Petru poate fi salvat miraculos din închisoare. Dumnezeu i-a surprins. El le-a dat mai mult decât erau dispuși să creadă că se poate întâmpla.

Provocarea pentru azi e să Îl lăsăm pe Dumnezeu să dea soluția, să ne așteptăm la lucruri mari și să fim pregătiți ca El să lucreze într-un mod surprinzător, mai mult decât putem noi crede. Și aceasta poate fi în ambele sensuri. La fel cum poate Petru a fost surprins că Dumnezeu permite să fie închis tocmai când lucrarea începea să își ia avânt, la fel a fost surprins când s-a trezit în mijlocul străzii din ceea ce el credea că nu e mai mult decât un vis.

Comments

comments