text de Flavius Popa

Zilele trecute era plin pe toate canalele de știri, Texas-ul, un stat foarte prosper din SUA, la mila și compasiunea întregii lumi dupa ce uraganul Harvey a lovit puternic lăsând mulți oameni care au rămas fără nimic. Schimbi canalul și vezi altă știre despre o bombă de 100 kilotone din Coreea de Nord, de 5 ori mai puternică decât Nagasaki, care se testează. Imediat, o altă știre despre o vedetă care și-a cumpărat o geantă de 20.000 de euro și a simțit să împărtășească asta cu noi.

Stai relaxat cu telecomanda în mână, și cu un ceai fierbinte sorbind. E duminică seara și aștepți ziua de maine când va trebui să îți reiei activitatea la muncă. Profiți de starea de bine pe care momentul ți-o oferă. Dar, asta înseamnă oare starea de bine?

Pavel a primit ca și răspuns la cererea lui privind stare de bine următorul răspuns: “Harul Meu îți este de ajuns!”

Ne-am obișnuit să stăm la cozi lungi, să consumăm tot din farfurii, să trăim momentul, să privim la alții cu indiferență și să ne trăim viața într-o “pseudo-stare de bine”.

Dacă ar fi așa măcar, dar toți suntem nemulțumiți de locurile noastre de muncă, de salariile mici, de mașină, de telefon, și trăim ca niște capricioși. Uităm să ne liniștim, să respirăm și să ne bucurăm de starea pe care o avem. Planul Lui Dumnezeu cu privire la noi se împlinește, pentru că aceeași promisiune dăinuiește și azi, “Harul meu iti este de ajuns.”

“Nu vă îngrijorați, dar, de ziua de mâine, ajunge zilei necazul ei” pentru că El este credincios să ne conducă. Aceasta este încurajarea pe care te invit să o trăiești și să o reflecți, și starea de bine pe care El o are pentru tine se va materializa.

Comments

comments