1 Corinteni 10:24 – Nimeni să nu-şi caute folosul lui, ci fiecare să caute folosul altuia.

 

Un verset foarte cunoscut, dar nu știu cât de bine înțeles. De exemplu îl folosim atunci când cerem cuiva să ne facă un serviciu. Dar, desigur, așa-i ușor să trăiești Biblia – s-o folosești ca să spui altuia ce are de făcut. Dar m-am gândit oare care sunt lucrurile care le facem azi spre folosul altora? Sau, ceea ce facem pentru alții nu se poate identifica de multe ori cu propriul folos?

Fără să devin dramatic cred că starea societății, a familiei și chiar a bisericii este în mare măsură influențată de această stare a lucrurilor. Pe de o parte, nu suntem interesați de folosul altora. Ne lipsește compasiunea, capacitatea de a ne pune în „papucii” celuilalt și a-i înțelege preocupările, temerile, nevoile. Suntem prea concentrați pe sine, pe realizări personale, pe propriile nevoi. Și asta, cu toate că știm ce ne învață Biblia și anume că toți oamenii cu care Dumnezeu a lucrat în istorie au avut un moment de zdrobire a eului.

Pe de altă parte, atunci când facem ceva pentru altul, facem pentru că cel puțin o parte este și în folosul nostru. M-am tot gândit… de exemplu filmulețele sau pozele care le facem și le postăm pe diferite rețele sociale – sunt spre folosul…?

Exemplul nostru suprem – Isus Cristos s-a confruntat cu nedreptatea în ultimele ore pe acest pământ și nici măcar atunci n-a găsit folositor să le spună câte ceva care să-i pună la punct. Pentru că a urmărit folosul și binele nostru!

Varianta Cornilescu: aici.
Varianta NTR: aici.

Comments

comments