Citirea de astăzi: Fapte 22-24 Cornilescu sau NTR

„Totodată el trăgea nădejde că Pavel are să-i dea bani, de aceea trimitea şi mai des să-l cheme, ca să stea de vorbă cu el.”

Ce faci atunci când ești acuzat pe nedrept? Când se adună împotriva ta oameni care vor să te ucidă. Ce faci când ei fac un jurământ să nu mânce până nu te vor ucide? Ce faci când inclusiv autoritățile se văd neputincioase și te trimit în altă localitate pentru protecția ta? Ce faci când noul dregător este mai interesat să obțină bani de la tine decât să ofere justiție?

Răspunsul lui Pavel: evanghelizezi! În toată această situație complicată în care se afla, înconjurat din toate părțile de dușmani sau de oameni corupți, Pavel nu pierde din vedere scopul vieții lui, acela de a răspândi Vestea cea Bună. El folosește orice ocazie pentru a mai spune despre Hristos.

Chiar când vede că Felix așteaptă să fie mituit și îl cheamă de neobișnuit de multe ori în fața lui, Pavel are răbdare și de fiecare dată caută să dea socoteală despre credința lui în speranța că sâmburele Evangheliei va încolți chiar și în inima acestui dregător corupt.

Câte șanse într-o zi/săptămână ai să-L mărturisești pe Hristos? Câte le folosești?

Comments

comments