Tema taberei de anul acesta este aceasta: SIMPLU! O chemare la practicarea disciplinei simplității.  Practic, un strigăt! Prea ne-am complicat viața. În toate domeniile. Sunt sigur că unii nu pot veni în tabără tocmai din acest motiv: complexitatea vieții, multitudinea de sarcini, gânduri, sentimente, judecăți, pretenții, comparații, etc. Iar această complexitate creează confuzie.

Oricum, dacă vii sau nu în tabără, simplitatea este un mod de viață la care fiecare creștin trebuie să aspire. Disciplina simplității, atunci când este practicată, lucrează din interior spre exterior și se manifestă în toate domeniile vieții: sistem de gândire, atitudini, acțiuni, modul cum ne raportăm la posesiuni, cum ne folosim timpul, etc. Acesta este, deci, ordinul de marș al acestei săptămâni:  renunțarea la duplicitate, complexitate care duce la confuzie, oboseală și izolare și revenirea la o viață simplă!

Nu uitați, simplitatea se opune celor trei tiranii: a eului, a lucrurilor (materialului) și tiraniei impuse de alții!     Numai oamenii simpli sunt liberi!

Fiți liberi! (inclusiv să veniți în tabără!)

 

Autor: Teodor Bulzan

 

Sursa foto aici

Comments

comments