… la adânci bătrâneți, nu? Cam atât dura fericirea cuplurilor de după nunta din basme. O perioadă de timp considerabilă, oricum am calcula-o. Azi, fericirea în care trăiesc oamenii, mai exact cuplurile, ține până la termene mai apropiate, cum ar fi prima confruntare cu o criză, diferențierea idealurilor, viselor…

Oamenii nu mai știu trăi fericiți, căci fericirea nu o găsești căutând-o, ci căutându-L pe Dumnezeu.

Alergăm. Căutăm. Încercăm să ne descurcăm singuri. Să iubim singuri. Adesea să iubim doar pe cei care ne fac pe plac. Căutăm să cunoaștem; să descifrăm taine sau pur și simplu să ne găsim cei 3 pași spre … o zi mai organizată, sau 5 greșeli pe care să nu le faci atunci când  …iubești… Ne uităm cu atenție în jur. Facem strategii, căutăm să strângem, să clădim. Și adesea alegem scurtături. Apoi, copleșiți de bunele noastre intenții, ne întrebăm de ce nu mai suntem fericiți?! De ce nu suntem iubiți?! De ce nu avem pace?!

Mai știți cum se trăiește fericirea? Fructul oprit nu le-a deschis ochii lui Adam și Evei, a fost doar limita până la care au trăit fericiți. Nu au cunoscut mai mult! E o minciună că atunci când ieși din principiile Scripturii vei găsi o scurtătură spre mai bine. E o minciună când ți se spune că Dumnezeu nu te iubește îndeajuns încât să-ți ofere ce are mai bun. Dacă El îți spune Să nu … fii sigur că are dreptate. Stai departe de fructul oprit! E spre binele tău pe termen lung.

Banii ascunși în urma vânzării moșiei nu le-a asigurat un viitor mai bun lui Anania și Safirei. Dorința de reputație și siguranță le-a fost fatală. În afara lui Dumnezeu nu putem construi nici relații, nici nu ne putem asigura un viitor. Oricât ne-am strădui, nu putem evita dificultățile, și totuși, într-o situație de criză Sefora, soția lui Moise reușește un lucru extraordinar. Efectuează ritualul tărierii împrejur pentru fiul lor, își salvează soțul printr-un gest atât de mic, precum ascultarea. Ascultarea de Dumnezeu.

***

Deși fericirea este accesibilă, NU putem fi fericiți decât ascultându-L. Iar pentru că în esența noastră avem nevoie de iubire – să iubim și să fim iubiți- e bine să știm că nu putem iubi fără El! Doar știind că am fost iubiți întâi, și că iubirea Lui a fost deplină putem să ne deschidem inima spre o altă persoană. Orice altceva e o scurtătură spre neîmplinire. Goană după vânt.

Sursa foto, aici.

Comments

comments