text de Julia Ghiurău

Vinerea care a trecut am fost binecuvântaţi cu încă o seară de tineret în care am putut să ne închinăm în duh şi în adevăr Atotputernicului nostru Tată.

La începutul întâlnirii, Andreea alături de Paul au interpretat un monolog despre consecințele eterne ale faptului că nu suntem o mărturie clară pentru cei din jur.

Apoi ne-am inchinat în faţa Celui care ţine în mână universul, Celui care munţii mişcă, Celui care ne-a săpat în mâna Sa, iar Florin ne-a pus pe gânduri cu întrebarea: „Cât înseamnă jertfa Lui pentru tine?” Dana a dus apoi la îndeplinire promisiunea făcută lui Dumnezeu cântând o piesă la chitară.

La rubrica de citire zilnică, Denis ne-a evidenţiat relaţia strânsă pe care o aveau Iosua şi Caleb, cele 2 iscoade care L-au crezut pe Dumnezeu pe cuvânt, care a dus la intrarea lor in Ţara promisa. La fel ca ei, Ştefan a fost fără frică şi astfel a primit înţelepciune de la Dumenzeu.

Crina, ne-a prezentat cartea Cronicile din Narnia, vol 1. de C.S. Lewis din perspectiva simbolică, iar Raissa ne-a prezentat această carte din punct de vedere narativ, fiind atentă la orice detaliu.

Isus te iubeşte, aceasta a fost afirmaţia pe care s-a bazat Julia, aducând o mărturie despre cum puterea Dului Sfânt este tot ce ne trebuie. Construieşte-ţi alături de Duhul Sfânt o relaţie mai strânsă şi cu mult mai profundă şi atunci vei putea lăsa toate îngrijorările Lui şi vei putea izbuti în toate planurile toate.

La audiţie au cântat: Eunice, Abi, Naomi Ghiuro, Naomi Gherman, Emima, Naomi Caba, Julia, Ana, Filip, David, Alex; ei au chemat Numele Isus care, precum melodiei, aduce minuni.

Predica a avut ca titlu: DISCIPLINA SLUJIRII, și a fost ţinută de Alex Ghiurău. Dumnezeu cere de la noi nu mai puţin decât totul. Slujirea nu va fi mereu o adrenalină, dar va da rezultate. MOTIVAŢII pentru slujire:

  1. Motivat de ascultare: Cum te poţi gândi că poţi să stai pe tuşă? A nu-L sluji pe Dumnezeu este PĂCAT.
  2. Motivat de gratitudine, de mulţumire: Dacă nu suntem slujitori mulţumitori atunci nu vom fi niciodată de nimic.
  3. Motivat de smerenie: Firea pamântească va dori tot timpul un „avantaj” din slujirea pe care o faci, aceasta se numeşt ipocrizie, un serviciu adus ţie. Prin puterea Duhului Sfânt putem să înlăturăm acest lucru.
  4. Motivat de dragoste: Nu există combustibil mai eficient pentru a presta orice disciplină.

FIECARE CREȘTIN are un dar cu care să slujească. Nu trebuie să fii văzut când lucrezi. De multe ori ni se pare că ne luptăm cu morile de vânt, dar trebuie să ştim că este cineva care tot timpul ne vede şi El va răsplati eforturile tale. Trebuie să ne disciplinăm să slujim cum a slujit ISUS!!!

                                         Oare suntem DISPUŞI să o facem???

Comments

comments