După o săptămână plină de activităţi pentru unii, mai lejeră pentru alţii, ne-am revăzut azi, la orele 18, la tineret.

Gustările au fost savurate destul de repede, aşa încât, după scurtele discuţii am început minunatul timp de părtăşie.

Laurenţiu ne-a condus în rugăciune, iar mai apoi a citit din Cuvântul lui Dumnezeu, 1 Timotei 2:1-2. Îndemnul lui a fost acela de a continua să ne rugăm neîncetat pentru oamenii care au responsabilitate de conducere – preşedinte, guvern, conducerea bisericii.

Timpul de laudă şi închinare a fost unul de apropiere de Dumnezeu, şi unii de alţii. Ştefan, Delia, Remus şi Laurenţiu au fost cei care au condus acest timp.

În momentele următoare, Timotei B. a amintit de importanta credinţei neclintite în Dumnezeu, în Cel care este Adevăratul Dumnezeu, Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Iacov. Apoi, citind din 1 Petru 4:15-16 ne-a îndemnat să facem mereu binele, pentru că este ferice de cei ce suferă făcând ce este bine!

Tot Timotei ne-a prezentat şi anunţurile, punând accent pe două evenimente: Seara Colindelor, respectiv Tabăra de iarnă.

Ne-am bucurat să îi avem alături de noi pe prietenii noştri de la biserica din Gyula, care de data aceasta au şi cântat! Îi mai aşteptăm!

Apoi, Tiberiu ne-a provocat să alungăm orice frământare, orice preocupare şi să ne concentrăm atenţia spre Dumnezeu – acesta este de fapt şi scopul cu care ne întâlnim. Duhul Sfânt ne poate trezi, ne poate învăţa să trăim în ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu.

El ne-a vorbit despre „Ce fel de oameni suntem: mânaţi sau chemaţi?

Câteva dintre atributele unui om mânat sunt:

 1. Este cel mai adesea satisfăcut doar de realizări, dorind să primească aprecierea celor din jur.
 2. Este impresionat de reputaţia pe care o are.
 3. Pune accentul pe propria persoană, şi nu pe Isus.
 4. Nu acordă prea multă importanţă integrităţii.
 5. Capacitatea lui de a interacţiona cu alţi oameni este slab dezvoltată.
 6. Este caracterizat de spirit competitiv şi este peste măsură de „ocupat“.

Pe de altă parte, omul chemat îşi lasă toate planurile în mâna lui Dumnezeu, aşteptând timpul Lui – ca exemplu îl avem pe Ioan Botezătorul.

Caracteristici ale omului chemat:

 1. Are o forţă care vine din interior, o putere care face faţă oricărei împrejurări.
 2. Se caracterizează prin modestie.
 3. Ştie că nu este importantă propria persoană, ci Dumnezeu care lucrează în El.
 4. Ştie Cine este Dumnezeu.
 5. Este conştient de misiunea lui.
 6. Este caracterizat de un devotament total.

Trebuie să înţelegem chemarea Lui şi să ne supunem total, dar şi să acceptăm perioada, locul, timpul de modelare – deoarece în „deşert“ învăţam dependenţa de Dumnezeu.

Îndeplinirea chemării fiecăruia dintre noi necesită disciplină, curaj, şi conştienţa faptului că Dumnezeu este Suveran peste orice lucru, El are totul în control.

Acţionând, şi trăind în virtutea chemării noastre, vom putea să ne bucurăm de viaţă, iar înlăuntrul nostru va exista ordine.

Avem mare nevoie să ne desprindem de rutină, de zgomot… Să ne micşorăm în timp ce Dumnezeu creşte în noi şi să ne direcţionăm viaţa în funcţie de busola Lui. Să căutăm să trăim în devotament total faţă de El şi de voia Lui.

Iar primul pas este să trecem de la dorinţă la voinţă!

text de Semida Gaje

Galerie foto: Marius Bulzan

Comments

comments