text de Rebeca S.

Ce timp binecuvântat am avut din nou! Știu că dacă ai lipsit, a fost din motive foarte întemeiate și obiective, de aceea îți voi povesti câte puțin din ce-ai ratat. Pregătit?

Sanvișuri, părtășie, glumițe, și câteva minute bune în care poți să cunoști oameni noi – așa ne-am început seara. Crina ne-a îndemnat să vorbim de bine oamenii, și nu doar pentru că s-ar putea să se întoarcă roata când să conteze părerea lor despre noi, ci pentru că așa îi șade bine unui creștin.

Timpul de închinare a fost condus de Ștefan și Semida, timp în care am fost încurajați să nu ne fie frică să dăm mai departe vestea cea bună. Ca mesajele în lanț – vei da forward, sau vei ține pentru tine mesajul salvării?

Alex G. ne-a provocat la rubrica de citire zilnică din Biblie să stăm înrădăcinați în Cuvânt. Ești consecvent în părtășia ta cu Dumnezeu; cât de des frecventezi odăița ascunsă? Dacă ai uitat această disciplină, revino-ți! Dumnezeu te-așteaptă!

Cât despre rubrica mea favorită (s-ar putea să fiu subiectivă), vinerea ce-a trecut i-am ascultat pe Semida, Ioan H., și Eunice lăudându-L pe Dumnezeu cu darul ce l-au primit: vocile lor.

Și poate nu ești foarte interesat(ă) de politică, însă rubrica de cultură generală, prezentată de Denis, ți-ar fi plăcut. Mai mult decât să prezinte doar partide politice – pentru că a făcut asta într-o altă seară – Denis ne-a făcut un rezumat al situației politice curente, punctând câteva dintre lucrurile cele mai importante (alegerile prezidențiale din SUA, Brexit, atacurile de la Bruxelles). Gând pentru acasă? Cum te raportezi la aceste evenimente? Le lași să nască ură și teamă în tine, sau le privești ca o oportunitate să arăți dragostea creștină?

Punctul central al serii a fost mesajul lui Tibi, continuarea seriei de predici „Relația cu sinele”. De această dată, ni s-a reamintit importanța înțelepciunii, și de ce trebuie să ne deprindem mintea cu a gândi dintr-o perspectivă creștină.

Mintea trebuie antrenată, și nu doar pentru perfecționarea individuală, ci și pentru a putea contribui la dezvoltarea celorlalți. Ce misiune bună avem! Uite însă și câteva ponturi practice pentru cum poți să-ți dezvolți această deprindere:

  1. Învață să asculți – poți afla ceva nou de la fiecare persoană cu care conversezi
  2. Obișnuiește-te să pui întrebări!
  3. Înconjoară-te cu oameni valoroși
  4. Nu disprețui critica – învață din ea!
  5. Cititul dezvoltă intelectul mai mult decât orice altceva
  6. Studiul cauzează progres – fă mai mult decât ți se cere, mai mult decât minimum
  7. Ia notițe – pune în practică ce înveți!
  8. Înțelepciunea se caută și se primește prin rugăciune (vezi: Solomon)

Te așteptăm cu mult drag să ni te alături data viitoare! Să nu mai lipsești! 🙂

Galerie foto: Marius Bulzan

Comments

comments