interviu realizat de Julia Ghiurău

Vinerea care a trecut în loc de obişnuita seară de tineret, am avut un concert de lansare al albumului de debut ”Isus e mai presus” interpretat de Jonny Vătran, alături de trupa sa nouă.

Am avut privilegiul de a-i lua lui Jonny un interviu despre el, muzică, și altele:

 J.G. – Prezintă-te, te rog în câteva cuvinte.

Johnny Vătran – Din punct de vedere muzical, îmi place muzica antrenantă, vioaie, dar în acelaşi timp îmi place şi muzica de profunzime, şi aşa sunt şi ca persoană. Poate că par mai liniştit, iar uneori şi sunt. Îmi plac senzaţiile mai tari, de aceea L-am ales pe Domnul Isus Hristos care este cel mai tare şi cel mai mare, mai presus de toate.

 J.G. – Ce te-a determinat să cânţi muzică creştină?

Johnny Vătran – Avem marea trimitere în Scriptură: să mergem să ducem Evanghelia, să le spunem altora despre Isus Hristos, vestea cea bună. Aceasta mă motivează cel mai mult pentru că altfel aş putea să cânt orice altceva.

J.G. – Ce vrei să transmiţi publicului, oamenilor care te ascultă?

Johnny Vătran – Pe acest album, precum spune şi titlu „Isus e mai presus”, vreau să comunic supremaţia Domnului Isus Hristos, Lui I s-a dat Numele care este mai presus de orice nume, I s-a dat toată puterea în cer şi pe pământ, aşa scrie în Biblie, şi de multe ori noi ca oameni putem să ne lăsăm descurajaţi sau întristaţi sau frustraţi de circumstanţele din jurul nostru. Eu personal în viaţă am găsit soluţionare, pace şi linişte că Isus este mai presus de toate.

J.G. – Cu ce te-ai deosebi tu de ceilalţi cântăreţi creştini?

Johnny Vătran – Cred că se leagă cu ce am spus la început, îmi place dinamismul şi antrenarea în muzică, dar ţin foare mult la profunzimea şi adevărul din mesaj. De multe ori unii oameni spun că muzica care mişcă piciorul nu e bună, dar eu cred că muzica poate şi trebuie să mişte şi piciorul şi inima, ambele.

J.G. – Ce planuri ai de viitor cu privire la muzică, la trupă?

Johnny Vătran – Eu am studiat mai multe genuri de muzică, chitară clasică, îmi place jazzul, am crescut cu rock-ul, dar cânt şi în biserică melodii tradiţionale obişnuite. Eu îmi ţin spectrul deschis din punct de vedere artistic, mă văd cântând diferite stiluri de muzică. Din punct de vedere al mesajului, doresc întotdeauna să mă asigur că ceea ce cânt nu încalcă principiile Bibliei şi valoriile creştine în care eu cred.

J.G. – Care ar fi un sfat pe care l-ai da tineriilor care compun muzică creştină, care vor să cânte şi care o fac deja?

Johnny Vătran – În primul rând gândeşte-te care-ţi sunt intenţiile inimii tale, pentru că Dumnezeu le cunoaşte, deci muzica trebuie să fie despre Isus Hristos. Asigură-te că ai o inimă sinceră înintea Lui, pentru că Îl reprezinţi pe El, şi aş sugera să pună înaintea Domnului ca să primească călăuzire de la Duhul Sfânt. Iar pentru tinerii care cântă, să se asigure că transmit mesajul corect, potrivit, doctrinal, de asemenea, să simtă ceea ce cântă, dacă nu simţi cu adevărat, se va simţi atunci când vei cânta.

J.G. – Mulțumim frumos.

***

Iar pentru cei care nu ați putut fi prezenți vineri, iată versiunea acustică a piesei care dă titlul albumului, Isus e mai presus.

Galerie foto: Jeanine Naomi Bogdan

Comments

comments