Cred că putem spune fiecare că timpul petrecut împreună în această vineri a fost unul deosebit.

Am început prin a ne bucura de gustările pregătite de tineri şi de timpul de discuţii, apoi am stat în prezenţa lui Dumnezeu, fiind conduşi în timpul de laudă şi închinare de către Anda, Ruth, Ştefania, Debora, Georgia, Rebeca, Andrei, Claudiu şi Louis.

Beni ne-a amintit de provocarea pastorului bisericii, aceea de a fi contagioşi, a răspândi credinţa noastră, şi a pune pasiune în ceea ce facem.

Apoi, Dodi a vorbit despre măreţia, splendoarea, grandoarea lui Dumnezeu. El este Cel care a fost înaintea oricărei creaţii, prin El au fost făcute toate lucrurile şi în faţa Lui se va pleca orice făptură.

Naomi a împărtăşit o experienţă recentă din viaţa ei, şi ne-a îndemnat să ne încredem în Dumnezeu, pentru că El este mereu cu noi. El lucrează în mod tainic şi face minuni.

Prezentarea de carte a fost făcută de Ruth, care ne-a propus să citim “Materie cenuşie”, scrisă de David I. Levy, un neurochirurg care ajunge să descopere puterea rugăciunii.

Crina a continuat cu anunţurile, făcând referire în mod special la Seara Colindelor, care va avea loc în data de 18 decembrie.

Apoi Laurenţiu a împărtăşit mărturia lui, aducând mulţumiri la adresa lui Dumnezeu pentru modul minunat în care El a lucrat în viaţa lui. Provocarea pentru noi a fost aceea de a-L căuta pe Dumnezeu necontenit, a sta în rugăciune, a citi Cuvântul în fiecare zi, şi atunci când poate nu avem ”dispoziţia” necesară.

După mărturie, am ascultat piesa de audiţie, cântată în această seară de Alexandra, Semida şi Andrei.

Fratele Ionel Socaciu ne-a vorbit despre Disciplina meditaţiei (Iosua 1:8, Psalmul 1:1-3) şi despre importanţa acesteia în viaţa fiecărui creştin.

Etapele implicării noastre în studierea Cuvântului:
– Auzirea Cuvântului – Romani 10:17
– Citirea Bibliei – Apocalipsa 1:3
– Studierea Cuvântului – Fapte 17:11, 2 Timotei 2:15
– Memorarea Cuvântului – Psalmul 119:11, Proverbe 7:1-3
– Meditarea la Cuvânt – Iosua 1:8
– Aplicarea Cuvântului.

Scopul Cuvântului lui Dumnezeu este transformarea vieţii noastre, iar această transformare se produce prin lucrarea Duhului Sfânt, atunci când noi ne aplecăm să citim Cuvântul. Tatăl vrea să ne facă asemenea lui Cristos – 2 Corinteni 3:18.

A medita la Scriptură înseamnă de fapt a ne concentra atenţia asupra Cuvântului lui Dumnezeu. De obicei, aceasta concentrare se limitează la porţiuni mici, la versete. Meditarea cere timp!

Memorând Cuvântul, Îl avem tot timpul cu noi – pe stradă, în maşină, la locul de muncă etc., şi astfel putem să cugetăm la El.

Şi cum putem să aplicăm Cuvântul? Printr-o credinţă mai puternică în Dumnezeu! El a promis că este cu noi în fiecare zi, şi ştim că ceea ce promite, El împlineşte!

Provocarea finală pentru fiecare dintre noi este să continuăm interacţiunea cu Cuvântul lui Dumnezeu, deoarece prin aceasta interacţiune Dumnezeu vrea să ne transforme, să ne facă asemenea lui Cristos!

Text: Semida Gaje

Galerie foto: Marius Bulzan

Comments

comments