În vinerea care a trecut, la ora 17:45, ne-am întâlnit să avem PĂRTĂŞIE unii cu alţii, şi împreună cu Dumnezeu. După momentele obişnuite în care am stat de vorbă, împărtăşind pe scurt evenimente din săptămâna ce a trecut, ne-am pregătit inimile să ne apropiem cu toţii de Domnul nostru.

La început, Crina ne-a îndemnat să aducem ORICE motiv de îngrijorare la cunoştinţa lui Dumnezeu, să îl lăsăm în grija Lui. Întâlnirea cu El ne schimbă, ne face să fim altfel şi nu putem să plecăm la fel cum am venit.

În momentele următoare L-am lăudat pe Dumnezeu prin cântare, fiind conduşi în închinare de Sorin şi Ema. Următorul motiv de rugăciune, a fost legat de modul în care trăim această viaţă, să fim conștienți de faptul că suntem responsabili de alegerile pe care le facem. Pasajul biblic citit a fost din Proverbe 4:23 – 27. Astfel, ne-am rugat pentru puterea de a ne păzi inima, tăria de a spune mereu adevărul şi pentru înţelepciunea de a sta pe calea Lui, fără a ne abate de la ea.

După un alt moment de cântare, George G. ne-a vorbit despre două personaje din Biblie, diferite, dar care cad în aceeaşi capcană – Petru, un ucenic hotărât, devotat, curajos, şi Pilat, un dregător bine intenţionat. Amândoi constrânşi fiind de persoanele din jur, de situaţia în care se află, au cedat. Din acest pasaj putem învăţa că trebuie să stăm drepţi pentru ceea ce credem, să respectăm principiile Bibliei. Ca şi creştini, trebuie să fim RADICALI pentru Cristos.

În urma prezentării anunţurilor, am ascultat piesa de audiţie, cântată de: Julia, Roxi, Emima şi Naomi. Anunţul principal a fost cel legat de tabăra care va avea loc în luna august.

Eugen T. ne-a vorbit din Cuvântul lui Dumnezeu – Proverbe 27:17, ” După cum fierul ascute fierul […]”. Tema predicii a fost ”DISCIPLINA MENTORĂRII”. Am fost încurajaţi să practicăm întotdeauna disciplinele spirituale, indiferent de zi sau circumstanţe. Am învăţat că şlefuirea nu se face de una singură; una sau mai multe persoane sunt puse în viaţa noastră pentru a ne îndruma în procesul de modelare.

Mentorarea poate fi definită ca şi o RELAŢIE intenţională între două sau mai multe persoane, cu scopul de a influenţa creşterea, dezvoltarea celeilalte persoane sau a uneia dintre persoane. Mentorarea este o formă de UCENICIE, de fapt este cea mai întâlnită formă de ucenicie din Biblie, de aceea importanţa ei nu poate fi subestimată. Cel mai bun exemplu de mentorare este însuşi ISUS cu ucenicii Săi. Un al lucru de menţionat este faptul că mentorarea duce la îndeplinirea marii trimiteri, prin urmare mentorarea este pentru toţi.

BENEFICIILE de a avea un mentor:
– mentorul stimulează creşterea veritabilă; de unul singur ai mari şanse să nu reuşeşti.
– mentorul e un model bun de urmat; avem multe de învăţat de la el.
– mentorul te ajută să îţi atingi scopurile mult mai uşor, oferindu-ţi învăţături pe care el însuşi le-a dobândit.
– influenţa unui mentor aduce câștig altuia/altora, prin viaţa ta.

La încheiere, Andrei B. ne-a prezentat câteva dintre beneficiile mentorării, din viaţa lui, și ne-a încurajat în a ne găsi fiecare câte un mentor.

CĂRŢI recomandate:
– ”Doamne, învaţă-mă să studiez Biblia”, de Kay Arthur
– ”O chemare la rugăciune”, de J. C. Ryle
– ”După cum fierul ascute fierul”, de Howard şi William Hendricks.

Text: Semida Gaje

Galerie foto: Marius Bulzan

Comments

comments