Serile de tineret sunt la Betania un prilej de a ne aduna spre a ne aduce aminte de credincioșia Domnului. Tot aici ne îndemnăm unul pe altul să trăim lângă Cel care ne scoate de sub povara deșărtăciunii zilelor acestei vieți, așa cum începea Andrei Socaciu seara. Sigur că părtășia noastră a început, după obicei, cu vorbe bune și sandvișuri.

A urmat apoi un timp în care inimile noastre au făcut liniște pentru a înălța Numele Lui, împreună cu echipa de închinare (Dana, Denisa, Alex, Beni, Geo și Vlad) iar Sergiu Dărăban ne-a provocat la rugăciune de mulțumire pentru tot ce face El pentru noi, și ne-a lăsat întrebarea Ce faci tu pentru El? Și desigur că faptele noastre de zi cu zi ar trebui să fie răspunsul.

Pe Denis Derecichei suntem obișnuiți să-l auzim abordând tematici din cele mai diverse, în stilul lui original și bine documentat. Astfel, vineri, la rubrica de cultură generală a punctat câteva aspecte interesante despre inteligența artificială.

Citirea zilnică ni-L poate descoperi pe Dumnezeu ca Tată care simte pentru noi, și la care ne putem relaționa în baza acestui fapt, după cum puncta și Andrei Bolojan câteva gânduri.

La rubrica de audiție a serii nu a fost doar talent, ci și entuziasm emanat din fiecare vers și acord cântat de Anda, Debora, Georgia, Ruth, Ștefi, Rebeca, Andrei, Claudiu, Lala, Louis și Vlad. O scenă plină, și o declarație puternică: prin El vom trăi!

Psalmul 1 a fost suportul pentru mesajul- provocare adus de Tibi: Ce faci tu pentru El? Sunt trei pași care pot fi evitați: a te duce, a te opri, a te așeza. Nu fă aceste lucruri! Meditează la Cuvântul Domnului zi și noapte. Fii înrădăcinat în Cuvântul Lui, așa nu te vei clătina! Să știi mereu în ce crezi! Du la bun sfârșit tot ce începi! Nu fi ca pleava pe care o spulberă vântul! Nu te lăsa afectat de orice cuvânt pe care-l auzi! Fii stabil! Ține-te de slujirea pe care o faci și fă-o cu pasiune! Nu te lăsa oprit nici de căderile tale!

Seara s-a încheiat cu un timp de cântare, de declarație că vrem mai mult din Tine, și cu îndemnul pe care Naomi Bogdan ni l-a dat: să ne apropiem de Domnul, să căutăm fața Lui, să ne întărim sufletele pentru perioadele care vor urma. Cei ce cred că stau în picioare, să aibă grijă să nu cadă!

Galerie foto: Sidonia Pavel

Comments

comments