Context

Ultima vineri de dinaintea Crăciunului este deja consacrată colindelor în Biserica Betania. Este răstimpul în care pe porțile bisericii, tot anul deschise, intră cei mai mulți vizitatori pentru a asculta refrene ce pregătesc inimile de sărbătoare.

La fel a fost și vineri, 18 decembrie, când de la orele 18.00 a început momentul pentru care tinerii în special și-au adus aportul muncind ca fiecare detaliu să creeze un întreg frumos. Și totul pentru că Isus s-a născut, și azi nu există o veste mai bună pe care oamenii s-o poată primi de Crăciun.

Astfel, Seara colindelor a reprezentat un timp în care melodiile l-au proclamat pe Copilul Isus ca fiind Domn, și au invitat pe cei din auditoriu să-și plece genunchii în fața Lui, într-un decor realizat de Rebeca Roman, Anda, Semida, Dodi, Julia, Patricia Dărăban și Gabi Bulzan.

Programul serii

Astfel, încă de la intro, pe ritm susținut de percuție, am fost invitați toți credincioșii plini de bucurie la Betleem, de către corul de tineri al Bisericii Betania – solo Ema Demian și Roxi Derecichei. Un clip video realizat de Petrică Muntean (în colaborare cu Iulia Centea și Timotei Bulzan) a încercat să definească esența Crăciunului dincolo de toate ambalajele. Au dat apoi culoare serii și bucurie inimilor, copiii din Corul de copii al Bisericii Betania.

Prezentatorii, Laura Derecichei și Beni Caba, au adus înaintea celor din sală nu doar echipele ce urmau să cânte ci și gânduri bune și urări de Sărbătoare. Colindătorii s-au perindat rând pe rând: întâi o echipă de închinare în formare: Anda, Ștefi, Georgia, Debora, Louis, Claudiu, Andrei, Laurențiu, apoi câteva tinere din grupa care a graduat în vară Școala Duminicală: Abi, Ana, Julia, Eunice, Emima, Naomi Caba și Naomi Gherman. Pentru a doua oară la Seara colindelor l-am avut pe talentatul David Dume, de la Biserica Maranta Oradea, acompaniat de Paul Țicarat, Bogdan Zaharie și Beni Szilaghyi. Echipa de închinare condusă de Ștefan Bulzan (Delia, Denis, Alex Ghiurău, Laurențiu, Beni și Remus) au colindat despre Prințul păcii, unindu-și colindul cu inocența copiilor (Miruna, Karina, Rareș, Joshua, Rianna și Patrick). Gândurile serii au fost transmise de către păstorul Tiberiu Bulzan, care a îndemnat la a sărbători diferit, cu o bucurie care să dureze un an întreg.

Prieten mai vechi al Serii colindelor, Claudiu Popovici ne-a îndemnat să ne plecăm genunchii înaintea ieslei Sale, apoi împreună cu soliștii gazdă – Roxi, Delia, Semida, Denis și cu ceilalți invitați de mai departe – Ionut și Adela Crăciun – au prilejuit momentul în care toți cei prezenți să colinde.

Crăciunul, Noel, e timpul în care lumina a venit  pentru a risipi întunericul; așa au colindat și cei din echipa de închinare coordonată de Florin Cutilea : Dana, Denisa, Geo, Alex, și Beni, acompaniați la violoncel de Bianca Popovici.

Iar în final, oaspeții mai de departe ai serii, Ionuț și Adela Crăciun, au colindat cu acea bucurie pe care doar nașterea lui Hristos o poate aduce în inimile oamenilor.

Iar pentru că la noi, la români, cozonacul e asortat acestei sărbători, toți participanții au fost invitați în sala de mese a bisericii pentru a servi o felie de colac și un pahar de ceai cald, pus pe masă cu drag de Anca, Aura, Ionuț, Naomi, Flaviu și Bianca.

Detaliile tehnice au fost în responsabilitatea mai multor tineri: Flaviu T. și Radu – lumini, Claudiu, Laurențiu, Flaviu J. – sunet, Alex – proiecție; Nati, Jean, Șerban și Petri pentru camerele video și transmisia live. Fotografiile au fost realizate de Marius Bulzan și Naomi Bogdan.

Concluzie

Am enumerat acești tineri – fără a-i cuprinde pe toți care s-au implicat în vreun fel sau altul- pentru a evidenția faptul că și azi, pentru a sărbători Nașterea Lui se pune lumea în mișcare. De aceea, Crăciunul înseamnă viață și Sărbătoare, lumină și bucurie. Sărbătoriți autentic! 🙂

 

Text de Crina Caba

Galerie foto de Marius Bulzan.

Comments

comments