Cei mai mulți oameni lucrează din greu toată săptămâna pentru a petrece în weekend. Acestea sunt tendințele culturii ar justifica repede unii. — Este adevărat, acestea sunt tendințele culturii, dar aceasta e o explicație, nu o scuză. Majoritatea suferă truda ce o presupune activitatea de la locul de muncă doar pentru a se bucura din plin (spun ei) de o vacanță bună. Tendința este de a lucra pentru a ne “juca”, când ar trebui să ne jucăm ca să lucrăm. Cu alte cuvinte recreerea în sine nu este scopul, ci mijlocul prin care să se ajungă la un scop. Ea servește scopului de a ne împrospăta ființele din multe puncte de vedere, de a ne restaura tocmai ca să ne întoarcem cu energie către slujba pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o.
     Sigur, recreerea trebuie că este plăcută, împlinitoare. Ar trebui să fie — e darul lui Dumnezeu! Cu toate acestea ea nu ne este dată doar pentru plăcere ci și ca să ne sporească eficiența în Împărăție. Ea trebuie văzută ca o binecuvântare.
      Pentru a putea privi vacanța ca o binecuvântare trebuie ca într-un mod pragmatic să căutăm nu doar ceea ce ne aduce plăcere dar și ceea ce ne pregătește pentru chemarea noastră.
     Mai apoi trebuie să vedem cum să folosim timpul pe care Dumnezeu ni-l acordă pentru a-l folosi într-un mod corespunzător, fără să abuzăm de el. Este de la sine înțeles că un asemenea timp va fi o binecuvântare pe termen lung doar dacă avem înțelepciunea de a-l folosi într-un mod responsabil. Recreerea, odihna este abuzată când ne domină gândurile și timpul, când încearcă să-și pună margini pe care nu le putem stăpâni. Ea este folosită corespunzător în momentul în care o primim cu bucurie, cu mulțumiri, când ne bucurăm de ea prin credință și înțelegem că este un mijloc pentru a ajunge la ceva și mai bun, și mai împlinitor. Recreerea are capacitatea de a ne sluji pentru un timp tocmai ca noi să-L slujim pe Dumnezeu și pe alții. Ea este genul de odihnă de care toți avem nevoie în vaste forme. Trebuie să căutăm odihnă și revigorare pentru noi înșine, altfel riscăm să ne epuizăm.
     Scopul vacanțelor e de a fi o binecuvântare, ea pentru noi, ca noi la rândul nostru să fim pentru alții!

Comments

comments