Am văzut într-un film un bătrănel zicând ceva interesant: “Ce singur aș fi eu fără soția mea! Și, totuși, ce m-aș distra….”. Asta mi se pare că este minciuna celui rău pentru oricine își pune problema alegerii lui Dumnezeu. Pe de o parte, frustrarea ‘Faci ce vrei, dar suferi de singurătate și nu ești împlinit’, iar pe de alta ‘Nu ești singur, dar ești legat și condamnat la o viață seacă’.

Adevărul e că pentru o inimă legată de împărăția lui Dumnezeu aceasta nu mai e o decizie grea.
Totuși, această iluzie îi poate păcăli și pei cei întorși la Dumnezeu, dar cu o inimă înecată de spini. Mă refer la gânduri precum ‘e fain să fi lider în biserică, dar asta ar însemna să conduc o mașină ca și a lui ăla’ sau ‘să merg în misiune pe căldura asta….!?’ sau ‘evanghelizarea e pentru oameni mai spirituali….’ sau ‘dacă vreau să continui să Îl urmez pe Dumnezeu, va trebui să renunț la multe lucruri faine’.

Soluția este nu doar să îți păzești inima, ci să o legi de împărăția lui Dumnezeu. Uneori, Duhul Sfânt numește lucruri în viața noastră pe care le vrea să le închinăm lui Dumnezeu.
Primul personaj din Biblie care îmi vine în minte, păcălit de diavol în felul ăsta este tânărul bogat. El a zis: „Învăţătorule, toate aceste lucruri le-am păzit cu grijă din tinereţea mea.” Și, când Isus i-a cerut să dea tot ce are la săraci, el s-a întristat și a plecat. Matei 6:21 – “Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.”

Biblia e plină de promisiuni pe care Dumnezeu le are pentru copiii Lui: le va da Duhul Sfânt, vor avea biruință, toate lucrurile vor lucra împreună spre binele lor, i-a hotărât să fie asemenea chipului Fiului Său, îi va socoti neprihăniți, le-a dat o moștenire în ceruri și îi va înălța; ei vor arunca asupra Lui toate îngrijorările lor, iar El se va îngrij de ei.

 

” Mai binecuvântat ești într-un loc în care vrea Dumnezeu să fii decât într-un loc în care vrei tu să fii. “

 

Poza aici

Comments

comments