Ioan 10:27 “Oile  Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine.”

A merge în urma lui Dumnezeu este foarte diferit de a merge pe unde vreau eu, pe unde mă gândesc eu că e mai bine. A acționa în numele lui Isus înseamnă a acționa

  • în voia Lui
  • în autoritatea Lui

Voia Lui este să umblăm cu El (în Duhul Lui). Asta înseamnă o viață de ascultare, ascultare numită disciplină spirituală. Avem și noi conștiință, dar fără disciplina spirituală, inima fuge după o grămadă de lucruri, mai mult sau mai puțin ‘nobile’ care ne fac să facem compromisuri, iar conștiința nu are nimic de zis și se conformează. Dar fericirea nu e acolo, scopul nu e acolo, iubirea nu e acolo. De ce ar funcționa “disciplina” asta ? Isus S-a făcut vinovat în locul fiecărui om, iar credința în El ne mântuie. Mai mult, avem autoritatea să declarăm voia Lui peste fiecare aspect al vieții, peste fiecare gând sau dorință a inimii. Adică să iubești pe cei mai greu de iubit, să ierți pe cei mai greu de iertat, să crezi în cei mai “răi” că pot fi minuni ale lui Dumnezeu. Asta în sine e un scop foarte împlinitor.

Când nu fac din iubirea Lui, cunoașterea Lui și ascultarea de El prioritatea cea mai înaltă, inima, în mod natural, fuge spre lucruri mai ieftine, care par bune, nobile, dar nu sunt hrană pentru suflet, și ajunge să se tulbure. Și așa inima ajunge să aibă gânduri pe care dacă le-aș scrie pe foaie, mintea nu ar fi de acord, aș fi revoltat, gânduri precum: ‘azi nu citesc’ sau ‘pot și eu să îl judec pe ăla’, ‘aici știu și eu’.

E ca și cum ai construi un turn spre cer. Dacă nu e perfect drept, la un moment dat va fi prea înclinat și va cădea. După ce înveți să auzi vocea lui Dumnezeu, El va merge înaintea ta și te vei bucura de ce face cu viața ta.

Dacă am întrebări, dacă nu am viziune, dacă am îndoieli sau dacă mi-e frică nu am decât Îl caut pe El, iar El a promis că Îl voi găsi.

Ieremia 29:13 “Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima.”

Sursa foto, aici.

Comments

comments