Citirea de astăzi: Estera 8-10 Cornilescu sau NTR

„În aceeaşi zi, împăratul Ahaşveroş a dat împărătesei Estera casa lui Haman, vrăjmaşul iudeilor. Şi Mardoheu a venit înaintea împăratului, căci Estera arătase legătura ei de rudenie cu el. Împăratul şi-a scos inelul pe care-l luase înapoi de la Haman şi l-a dat lui Mardoheu. Estera, din partea ei, a pus pe Mardoheu peste casa lui Haman.” [Estera 8:1-2]

Mare este răsplata celui credincios şi a celui care rabdă suferinţele! Ne aflăm la finalul cărţii Estera, iar după cum vedem, Mardoheu este în acest moment scăpat din mâine lui Haman, duşmanul său, care îi căuta răul. Scăpat şi binecuvântat a fost Mardoheu de către Dumnezeu, deşi numele Său nu apare deloc în cartea aceasta.

Cel care rabdă până la final încercările care se vor abate pe a Sa cale va cunoaşte binecuvântări şi belşug. Nu lumeşti, ci dumnezeieşti. La fel a răbdat şi Iosif în temniţa egipteană, înşelat de cei pe care i-a servit drept, uitat de cel căruia i-a fost desluşit visul. În aceea văgăună, Dumnezeu nu a uitat de el, cum nu a uitat nici de Mardoheu în situaţia sa, şi Dumnezeu nu uită nici de tine, indiferent de groapa în care te afli!

Oriunde te-ai afla şi oricare ar fi suferinţa vieţii tale, ţine minte aceasta, Dumnezeu nu te-a uitat, şi în loc să fii disperat şi să te vaiţi, caută mai degrabă răbdarea şi voinţa să treci peste acest impas, căci sfârşitul suferinţelor noastre este aproape, este Dumnezeu şi viaţa petrecută alături de El!

Comments

comments