Îmi place să primesc răspunsuri, dar trebuie să recunosc că, deși uneori e frustrant, îmi place să îmi pun întrebări până să ajung la un răspuns. Pentru mine asta înseamnă a cerceta lucrurile, ca mai apoi să iau ce este bun.

Persoana lui Isus a adus cu sine întrebări. Este El Ioan Botezătorul, Ilie, Ieremia sau doar unul din prooroci? Petru primește revelația că Isus este Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu (Matei 16: 13-17). Așa am ajuns la concluzia că una din metodele de a ajunge la o revelație este în urma întrebărilor.

Paștele este sărbătoarea cea mai importantă a unui creștin, deoarece este sărbătoarea singurului mormânt gol. Ce sărbătorim de Paște? Moartea și învierea lui Isus. De ce nu sărbătorim moartea și învierea oricărui alt întemeietor de religie? Ce au în comun aceștia? Simplu. Toți au văzut moartea. Și ce îi deosebește? De ce aș urma pe cineva care a dat ochii cu moartea și a fost înfrânt? Doar mormântul unuia singur este gol. Unul singur a biruit-o. De ce sărbătoresc Paștele? Pentru că El, Isus, este singurul care a învins moartea și a făcut-o cu un scop!

Aleg să sărbătoresc un Învingător pentru că știu că odată cu El am biruit și eu!

Așadar, Sărbătoarea Paștelui ne bate la ușă, și uitându-ne la toate pregătirile din jurul nostru, într-un fel sau altul, luăm parte la ea. Și dacă este așa, cât de conștienți suntem noi de ce sărbătorim? Ne place să sărbatorim și o facem foarte bine. Dar mâncarea, băutura, prietenii și familia, iepurașii și ouale sunt oare de-ajuns? Pentru ca evenimentul să poarte numele de sărbătoare, ceva sau Cineva trebuie sărbătorit. Să avem grijă să nu fie acest eveniment doar o scuză de a sărbatori și atât. Să nu uităm adevărata însemnătate!

Paștele este sărbătoarea mormântului gol. Isus este singurul care a biruit moartea și care, odată cu învierea Lui, ne-a adus viața veșnică.

 

Comments

comments