Fapte 17:11  Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decît cei din Tesalonic. Au primit Cuvîntul cu toată rîvna, şi cercetau Scripturile în fiecare zi […] 13. Dar Iudeii din Tesalonic, cînd au aflat că Pavel vestea Cuvîntul lui Dumnezeu şi în Berea, au venit acolo, ca să turbure şi să aţîţe noroadele.

De cele mai multe ori, contrastul dintre un credincios şi necredincios este izbitor ochiului, este evident. Dar totuşi, de ce e aşa mare acest contrast între cei care se află voia Sa şi cei care i se împotrivesc? Datorită stăpânului pe care ei îl au. E normal să te asemeni stăpânului, Regelui tău. Iar la fel cum Dumnezeu şi lumea sunt complet diferite, este de aşteptat ca şi cei care urmează lumea sau pe Dumnezeu să fie diferiţi.

În timp ce lumea te îndeamnă să-ţi “trăieşti” viaţa, să o petreci pe căile plăcute firii, Dumnezeu ne cheamă la o viaţă de sfinţi, care să fie mişcată de Cuvântul Său şi de Glasul Său. Care stă sub ascultare şi căruia voia Sa îi este ghid prin tumultul acesta cunoscut drept viaţă.

Cei care aleg să I se împotrivească vor persevera în neascultarea lor; iar cei care stau sub poruncs Sa, vor continua să stea. Omul bun devine mai bun, iar cel rău devine şi mai rău. Omul credincios nu se va opri nicicum din facerea binelui, pe când cei răi şi împietriţi vor continua în căile lor rele, precum cei din Tesalonic. Au ajuns într-o asemenea extremă încât întărâtarea lor i-a dus la Berea, pe urmele lui Pavel. Să te deranjeze în aşa măsură mesajul providenţial încât să opreşti pe alţii din ascultarea lui, să urmăreşti, să hărţuieşti pe cei care nu se supun asemenea ţie firii. 

Da, s-ar putea unii oameni ai lumii îţi vor căuta răul. Dar răul nu e doar de natură fizică. Denigrarea, batjocura, ignorarea, toate sunt lucruri pe care lumea va încerca să ţi le facă.

Dar nu dispera, căci prin El aveţi un Dumnezeu, puternic, neclintit, ale cărui planuri nu pot fi oprite! Prin El avem izbăvire, protecţie, dar mai ales, mântuire. Să nu ne temem de pericolele lumii acesteia!

Psalmu 3:3 Tu, Domane, Tu eşti scutul meu, Tu eşti slava mea, şi Tu îmi înalţi capul!

 

Varianta Cornilescu: aici.
Varianta NTR: aici.

Comments

comments