Cum ai putea să Îl jefuiești pe Dumnezeu?

La ce te gândești când vezi titlul?

Ce nu Îi dăm sau Îi luăm lui Dumnezeu din ceea ce El merită?

Ce nu are Dumnezeu și a cumpărat de la oameni?

Bineînțeles, ai putea crede că Îl jefuim pe Dumnezeu prin a nu-I dărui viața, tinerețea, energia, talentul, creativitatea noastră și ai avea dreptate. Sunt atâtea lucruri faine pe care Dumnezeu le-a construit în noi și pe care trebuie să le folosim că să facem voia Lui și să ne ajutăm aproapele.

Mai este, însă, ceva pentru care Dumnezeu a plătit, și, prin urmare, a intrat în proprietate. Acel ceva ține de noi să-I dăm Lui. Dacă ai citit cartea Mai mult decât biruitori îți vei aminti despre ce e vorba. Richard Wurmbrand ne îndeamnă să nu-L jefuim pe Dumnezeu de păcatele noastre… da… păcatele noastre, faptele noastre cele mai rele.

Da, Dumnezeu a plătit scump păcatele noastre, a trimis singurul lui Fiu ca plată pentru ele. Suntem hoți dacă nu I le predăm, pentru că El a plătit ca sa aibă dreptul să ridice păcatul lumii (Ioan 1:29).

Poate că ai considerat că sunt ale tale, sunt vina ta și responsabilitatea ta și trebuie să le ții tu fiind obligat să faci ceva pentru a echilibra balanța. Dar plata păcatului este moartea veșnică… Sigur ai vrea această notă de plată?

Așadar: nu-l jefui pe Dumnezeu! Doar un nebun ar face așa ceva! Acceptă plata… dă păcatele tale lui Hristos.

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire … Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață vesnică.” (1 Ioan 1:9; Ioan 3:16)

Sursa foto: aici

Comments

comments