Sigur că mai este! Cum era să uit ceea ce este cel mai important?! Mai este LIBERTATEA! Cel mai important sau, oricum, la fel de important. Care sunt însă raporturile între cele patru valori? Pot acestea coexista?

După înțelegerea multora și la prima vedere, primele trei valori reduc libertatea la zero! Ce libertate mai poate avea cineva care-și îndeplinește cu loialitate responsabilitățile pe care le are în raport cu o autoritate spirituală?

Și totuși! Până la urmă, despre asta este vorba! Unul din domeniile în care lumea și Împărăția lui Dumnezeu nu sunt doar diferite, ci antagonice, este domeniul manifestării libertății.

În timp ce în lume manifestarea libertății are tendințe libertine – adică fiecare după buna lui voie și plăcere – în Împărăția lui Dumnezeu (și numai aici, de altfel) se ajunge la manifestarea libertății în limitele date de responsabilitate, autoritate și loialitate.

Cu alte cuvinte, nu există libertate creștină în afara acestor granițe. Acum, dacă e să mai introduc în discuție încă o valoare importantă, anume UNGEREA, atunci trebuie să afirm că Dumnezeu dă ungerea în condițiile slujirii din libertatea specifică Împărăției lui Dumnezeu.

De ce spun aceste lucruri? Pentru că este un mare pericol astăzi, în special pentru cei care pot acționa și doar în virtutea unor talente sau abilități naturale! Atenție! Pericol de a acționa (nu am spus a sluji) dintr-o libertate pe care ne-o dăm noi înșine!

În asemenea condiții, cel care primește slava este omul, nu Dumnezeu! Și e păcat! Este zădărnicie! E robie! Chiar nu merită!

Sursă imagine: aici

Comments

comments