Săptămâna aceasta, citind despre nerăbdarea poporului în așteptarea lui Moise, ca să coboare de pe muntele Sinai, m-am gândit la o situație asemănătoare și mult mai recentă: eu.

Nu de puține ori ne găsim în situații în care răbdarea aproape că nu există și în locul ei își face cuib furia nejustificată, și începem să luăm problema în mâinile noastre, stricând lucrurile și mai rău.

Dar, dacă facem rost de puțină răbdare de la Cel care ne-o poate da, începem să privim lucrurile din perspectiva omului care privește cu încredere spre viitor. Aceasta este un ingredient indispensabil, și fără de el nu putem trece prin nicio problemă. Atunci când avem impresia că suntem singuri, tocmai atunci trebuie să apelăm la răbdare, care este atât de puțin căutată. Desigur, pe lângă răbdare, mai avem nevoie și de încredere în Dumnezeu, că toate se vor rezolva, întorcându-se spre un și mai bine al nostru.

Atunci când avem impresia că suntem singuri, tocmai atunci trebuie să apelăm la răbdare, care este atât de puțin căutată. Desigur, pe lângă răbdare, mai avem nevoie și de încredere în Dumnezeu, că toate se vor rezolva, întorcându-se spre un și mai bine al nostru.

Cheia care deschide comoara pe care toți o căutăm, fie orbește, fie cu ochii larg deschiși, este apropierea de Domnul. Cu siguranță ai mai auzit de soluția aceasta, care poate nu ți se pare deloc potrivită, raportată la starea ta actuală. Dacă încerci, rău sigur nu îți face.

De data aceasta, fă ceva diferit! Probabil ai mai încercat atât de multe răspunsuri la probleme, și nimic nu a dat rezultatul pe care îl voiai. Nu te-ai plictisit de același deznodământ?

Nu poți schimba modul în care ai început, dar poți încerca să schimbi lucrurile de acum încolo. Nu ezita, ai grijă să nu fie prea târziu apoi.

Și nu uita, și răbdarea este o acțiune.

Sursa foto: aici

Comments

comments