Citirea de astăzi: Ezra 8-10 Cornilescu sau NTR; Psalmul 92 Cornilescu sau NTR

„Dar mie, Tu-mi dai puterea bivolului și m-ai stropit cu untdelemn proaspăt.” [Psalmul 92:10]

Oare cum ar suna azi un salut de genul: Domnul să te umple de puterea bivolului! Ar suna ciudat, dar ar fi o binecuvântare extraordinară. Se pare că David a înțeles ceva de care noi ne ferim, doar pentru că nu sună bine.

O căutare pe internet ne dezvăluie câteva definiții, caracteristici care ne lasă cu gura căscată. Aș menționa două astfel de caracteristici: nu renunță niciodată și este sănătos. Amândouă acestea au fost testate în viața reală. Un fermier spune că bivolul, mai degrabă decât să facă un pas înapoi, atunci când duce greutate, mai bine se pune în genunchi. Iar un om de știință spune că acesta este unul din cele mai sănătoase animale având un sistem de autoprotecție la boli.

Ești predispus să renunți, ai nevoie de puterea bivolului. Ești bolnăvicios, cere puterea bivolului. Iată că cerința psalmistului are sens și încă ce sens! Dar cel mai frumos este aspectul că puterea lui vine de la Cel care l-a creat. O astfel de capacitate de a nu renunța vine de la Cel care a dat și suflarea de viață!

Comments

comments