“căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce.” Geneza 3:19

Ce merit avem noi oare să existăm? Am devenit noi existență din dorința sau din voia noastră? Ce suntem noi dacă nu un pumn de țărână căruia Dumnezeu i-a dat suflare de viață, și ne-a făcut chip după chipul Său? Țărână, fii ai Dumnezeului celui veșnic și atotputernic.

Cu toate acestea, noi toți ne vom întoarce în țărână, căci vremelnicia acestui trup este finită și scurtă, iar noi n-am fost creați să fim veșnic țărână, căci mai departe de țărână, suntem și suflet, care transcede lumea aceasta. Căci este un orizont mai departe de sfârșitul vasului trupesc în care ne aflăm. Dar aceea este doar decizia noastră și roadele țărânii cu care am fost noi binecuvântați.

Oricum decidem să ne trăim viață, aproape sau departe de El, ascultând sau neglijând poruncile lui, toți avem același popas, întoarcerea în țărână, dar nu și aceeași finalitate. Căci finalitatea departe de El este mai rea decât a zace în neființă, sau mai bine zis, în așteptarea vremurilor și judecății de pe urmă.

În tot mersul lumii acesteia, părem și poate suntem nesemnificativi. În ce măsură putem noi schimba lucruri? În ce fel putem noi oare face lucruri contrare planului Său? Se merită oare să duci oare o viață după placul firii tale, jertfind astfel eternitatea? Țărână neînsemnată fiind, ai primit șansa să treci mai departe de neputința acestui trup și acestei existențe. Merită oare să jertfești asta de dragul lumii și plăcerilor deșarte ale lumii acesteia?

“Atunci am urât viaţa, căci nu mi-a plăcut ce se face sub soare: totul este deşertăciune şi goană după vânt.” Eclesiastul 2:17

Când totul este deșertăciune și goană după vânt, merită să dai totul la o parte pentru acestea? Căci toți ne vom întoarce în țărână, dar nu vom rămâne în țărână! Trupul nostru, țărână cu care noi am fost dăruiți este practic vehicilul, drumul noastră către o soartă eternă, iar care soartă, aceea depinde cu totul și cu totul de deciziile noastre! Doar țărână valoroasă, cu rod e cea care-și va petrece eternitatea alături de Dumnezeu. Folosește talanții pe care El i-a pus în tine, dă valoare țărânii care ești și capătă astfel trecere și răsplată din partea Sa! 

Sursa foto: aici

Comments

comments