Citirea de astăzi: Ezra 1-3 Cornilescu sau NTR; Psalmul 91 Cornilescu sau NTR

„O mie să cadă alături de tine, și zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia.” [Psalmul 91:7]

M-am familiarizat cu acest psalm încă de mic, iar beneficiile lui le-am văzut în mod tangibil încă de atunci. Ca și orice Cuvânt ieșit din gura Domnului, el capată o perspectivă nouă, parcă de fiecare dată când îl recitești, și iată că nici de data asta, nu face excepție.

Până acum M-am bucurat de fiecare verset în parte și desigur că și de întreg, dar n-am observat o progresie a versetelor cinci, șapte și nouă. Începe cu o decizie, continuă cu o circumstanță potrivnică deciziei și sfârșește cu o declarație a credinței.

Observați versetul 5… „nu trebuie să te temi…”, cu alte cuvinte, poți alege și să te temi, dar nu trebuie. Versetul 7 este cel mai greu pentru noi. Pentru că noi, de fapt, aici am dori să luăm decizia (ca și cum noi am fi Dumnezeu): să nu cadă nimic. Nici la dreapta, nici la stânga! Și ne trezim că ne apucăm să declarăm versetul 9, asupra versetului 7, înainte să luăm decizia versetului 5, inversând astfel progresia corectă!

Spuneam mai sus că declarația versetului 9 este o declarație a credinței, dar este și o declarație a loialității. Înțelegem că nu numai credința ne este testată, uneori, și este bine că e așa, dar ne este testată și loialitatea față de El.

Comments

comments