Citirea de astăzi: Fapte 25-28 Cornilescu sau NTR; Psalmul 48Cornilescu sau NTR

Pavel trăia una dintre cele mai grele perioade din viața lui. Deja trecuseră ani de când era în custodia autorităților romane. Avea pe urma lui iudeii care doreau cu orice preț să-l elimine. Era chemat constant să vorbească în fața unor dregători mai mult sau mai puțin interesați de justiție. Se văzuze nevoit să invoce judecata lui Cezar. Și acum era pe o barcă în drum spre Roma. Deși avertizase cu privire la pericolele ce urmau să apară dacă se va continua călătoria, este ignorat și sunt prinși într-o furtună.

Nici acum, Pavel nu este deznădăjduit, și încurajează oamenii. El se duce și se asigură că sunt bine hrăniți, încearcă să le ridice moralul. Apoi urmează naufragiul, apa rece, incertitudinea, frica. Și iată că au ajuns toți la mal și îl vedem pe Pavel iar cu inițiativă, strângând lemne ca lumea să aibă unde să se încălzească. Aici intră în scenă năpârca. O năpârcă care-l mușcă pe Pavel. Trebuia să fie o mușcătură mortală.

După atâtea dificultăți, acum Domnul a îngăduit să pățească și acest lucru. Și colac peste pupăză, episodul cu mușcătura aduce și judecata celorlalți condamnați: „Cu adevărat, omul acesta este un ucigas, căci Dreptatea nu vrea să-l lase să trăiască, cu toate că a fost scăpat din mare”. Totuși, Pavel nu pare afectat de acest episod, el doar scurtură năpârca în foc.

Ce lanț lung de întâmplări nefericite. Și ce impresionantă este reacția lui Pavel la toate aceste întâmplări. Îl vedem concentrat pe țintă, încrezându-se întotdeauna în Dumnezeu și planul Lui. El este gata la fecare pas să meargă pe calea pe care Dumnezeu i-a pregătit-o. Este un om total dedicat lui Dumnezeu, un om care este gata să piardă tot pentru lucrarea pe care Dumnezeu o are de făcut cu el. El era un om care trăia ce predica altora: „Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos”. Acesta era lucrul care-l ținea pe Pavel: era gata să piardă totul, inclusiv viața, doar să-L câștige pe Hristos.

Comments

comments