„Te-ajut eu!”, spuse parcă în șoaptă băiețelul din colțul clasei. Colegul său, unul dintre cei mai iubiți băieți din acea grupă, își scăpase jucăria preferată. Aceasta se dezmembrase, iar piesele s-au împrăștiat pe o mare porțiune din podea.

„De ce mă ajuți?”, întrebă copilul printre suspine. „Eu mereu îți furam jucăriile”, adăugă el. „Pentru că asta înseamnă să fii un prieten adevărat”, îi răspunse colegul său.

„Prietenul adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate” – Proverbe 17:17

Un prieten adevărat va fi mereu dispus să pășească cu tine chiar și prin cele mai năpraznice furtuni: va fi acolo cu tine, șoptindu-ți că va fi bine. Te va susține indiferent de statutul tău social sau orice alt aspect al vieții tale și întotdeauna te va trage în sus. Mâine vei fi mai bun ca azi!

Un prieten adevărat nu te va înjughia niciodată pe la spate, ci îți va spune întotdeauna fără ocolișuri când și cu ce ai greșit.

„Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioșia lui, dar sărutările unui vrăjmaș sunt mincinoase” – Proverbe 27:6

Un astfel de prieten te va conduce la Isus și te va ajuta mereu să iei deciziile cele mai bune în acest sens. Îți va spune că AZI trebuie să Îl întâlnești pe Isus, nu MÂINE. Îi pasă de trecutul, prezentul și viitorul tău. Îi pasă de tine.

„Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viața pentru prietenii săi” – Ioan 15:13

Un prieten adevărat se sacrifică pentru tine! Cel mai bun exemplu aici este Isus. Dragostea Sa a fost și este plină de sinceritate, niciodată egoistă.

Dacă îți vei alege prietenii în funcție de ceea ce au de oferit și de pe urma cărora vei beneficia în interesul propriu, nu vei descoperi binecuvântările unei prietenii adevărate. Dacă valorifici nevoile prietenului tău și le pui mai presus de ale tale, vei fi pe cale să iubești precum Isus.

Sunt unii oameni care spune că „nu mai există prietenii adevărate”. Cu toate acestea, prietenia adevărată încă există. De ce să nu începi chiar de azi să fii un astfel de prieten pentru cineva? Prieteniile sunt comori ce nu trebuie îngropate. Sunt unele dintre cele mai frumoase daruri primite de la Dumnezeu.

Un proverb englez spune In the cookies of life, friends are the chocolate chips (Prietenii sunt bucățelele de ciocolată din prăjiturile pe care ți le dă viața). Începe să fii „partea” cea mai buna din viața cuiva! Așa, ca la început de an!

Sursa foto: aici

Comments

comments