Eu. Tu. Fiecare, o ființă pe acest pământ. Români, probabil aparținând unui oraș mediu, născuți în această țară medie ca dimensiune.

Fiecare suntem unul dintre cele 19 milioane de oameni ai acestei țări, din cei 700 de milioane al acestui continent, Europa. Unul din cele aproximativ 7.6 miliarde de oameni de pe acest glob. Parte a acestei planete, care cântărește 5.973.600.000.000.000.000.000.000 kg.

Ne învârtim în jurul Soarelui cu aproximativ 30km/s, care se află la 150.000.000 km depărtare. Pălim în fața Soarelui, care cântărește de 333.000 ori mai mult decât Pământul, Soarele fiind 99.86% din masa întregului Sistem Solar. Și Soarele este o stea mică! Din 7 categorii de stele, Soarele este din antepenultima din punct de vedere al dimensiunii și radiației emanate.

Galaxia din care facem parte, de asemenea este relativ medie din punct de vedere al dimensiunii. Este estimat că sunt între 200 și 400 de miliarde de stele în această galaxie. În universul observabil sunt iarăși, aproximativ 100 de miliarde de galaxii, o bună parte mai mari decât a noastră.

Sunt 2 aspecte pe care aș dori să le nuanțez văzând nimicnicia, cât de nesemnificativi suntem aparent în Univers: cât de mici suntem și totuși cât de incredibil că suntem astăzi aici în postura aceasta.

În ce măsură e harul nostru, e din puterea noastră? Să fim astăzi aici? Da, pe cât suntem de mici, pe atât de mare e Dumnezeu prin șansa ce ne-o dă. Căci de ce ar avea El nevoie de noi, văzând cât de mare Îi este creația? Este o șansă, o invitație mai presus decât orice chemarea la slujire. Oricât de mici am fi și am crede că suntem, imaginează-ți că între cei peste 7 miliarde de oameni, tu ești unic, tu ești diferit. Din locul în care ești, cu ființa care ești, ești evaluat drept prețios, valoros. Și pentru tine a existat o cruce, și pentru tine există o speranță. Suntem noi “praf de stele”, materie fizică, dar ceea ce ne dă valoare este duhul, viața cu care ne-a însuflat El.

Comments

comments