Iubesc toamna ! O iubesc  pentru splendoarea în care a fost creată  și pentru felul în care poartă  mai mult aur în buzunar decât toate celelalte anotimpuri la un loc. Sunt o persoană a toamnei din toate punctele de vedere : dacă primesc un colțișor liniștit cu vedere la copacii arămii, într-o zi târzie de septembrie, cu un ceai cald și o carte bună în mână, mă voi simți cea mai împlinită !

Septembrie mă ademenește cu calmul și culorile ei, mă amorțește, ca apoi să simt din plin lovitura lunilor următoare. Mă face să uit de responsabilități și cerințele ce trebuiau duse la bun sfârșit, îmi șoptește că nu e nicio problemă să le las lui Octombrie sau, de ce nu, chiar lui Noiembrie… Dar… să-ți lași sentimele să-ți fie amorțite e o pedeapsă cruntă.

Când ești amorțit îți e greu să-ți dai seama dacă trăiești sau nu, dacă încă mai faci ceva cu viața ta sau, pur și simplu, o tărăgănezi de pe o zi pe alta. Analizezi atât de mult lucrurile, încât, de multe ori, cu toată determinarea ta, uiți să le mai faci. Apoi, niciodată prea obosită să-și facă apariția, apare frustrarea. Ea te convinge că e mult prea greu pentru tine să realizezi acel proiect pe care-l plănuiești de mult timp și în care ai investit pasiune și sclipire. Dacă nu te deranjează prezența ei,o  va chema și pe prietena ei, mai puțin subtilă, depresia. Împreună te vor convinge că ești inapt, că orice plan ți-ai fi făcut cu viața ta nu mai poate avea o finalitate fericită, că nu vei mai atinge nici pe departe idealul la care sperai să ajungi.

Dar eu nu vreau să fiu prada lui Septembrie ! Nu vreau să devin atât de confortabilă în locșorul meu călduț, privat, izolat de lume, care să devină cuibul ideal pentru prietenele nedespărțite, frustrarea și depresia. Nu mă voi mulțumi cu mai puțin, când Tatăl meu mi-a spus căcine crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu, ba încă va face altele și mai mari decât acestea”  (Ioan 14:12) .  Eu zicPot!”…  și… „Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede!”  (Marcu 9:23).

  Bucură-te de Septembrie, dar nu te lăsa pradă ei ! Apropie-te de statutul tău de copil al Atotputernicului Împărat. Tu poți face orice prin El !

 

Comments

comments