Citirea de astăzi: 1 Timotei 1-3 Cornilescu sau NTR

„Și harul Domnului nostru s-a înmulțit peste măsură de mult împreună cu credința și cu dragostea care este în Hristos Isus.” [1 Timotei 1:14 VDCC]

Avem un Dumnezeu specialist în „peste măsură de mult”. Îmi place așa de mult această exprimare. Îmi sugerează ideea speranței. Adică atunci când crezi că harul Lui nu mai acoperă și situația respectivă, afli că de fapt este nealterat de noua circumstanță. Nu cred că este om care să nu se fi bucurat de acest „peste măsură de mult”. De aceea nu putem să trăim decât fiind plini de recunoștință. Dar aș vrea să observăm două lucruri care să clarifice la ce este Dumnezeu specialist.

Ce se înmulțește peste măsură? Harul. Fie că situațiile vor fi favorabile sau nu, fie că șeful vorbește frumos sau nu, fie că profesorul e răutăcios sau nu – harul Lui se înmulțește îndeajuns cât să te treacă atât prin vremurile bune cât și prin situațiile dificile. Sunt unii oameni care se gândesc sau își doresc această „peste măsură de mult” când vine vorba de bani, lucruri sau posesiuni.

Ce se mai înmulțește o dată cu harul? Credința și dragostea. Acestea au de-a face cu perspectiva asupra vieții. Acestea două sunt importante pentru că îți deschid orizontul și pentru că dragostea te ajuta să trăiești frumos, chiar și în noua dimensiune a harului.

Comments

comments