Ce vom zice dar? Să păcătuim mereu ca să se înmulțească harul? Nicidecum! Noi, care am murit față de păcat, cum să mai trăim în păcat? (Romani 6:1-2)

Perseverența este cheia unei vieți de credință aliniate după voia Sa. Un imbold. Inerția zilelor fară chef sau în care nu „simțim”.

Cu toate acestea, din păcate, perseverența nu e o realitate cotidiană, ci mai degrabă o apariție meteorică, rară. Și ea este cu adevărat vitală în ziua de astăzi!

Entropia este modul în care se măsoară dezordinea din Univers, acest număr fiind în creștere. Cu alte cuvinte, starea generală spre care Universul tinde este aceea de dezordine, de deranj, stricare a sistemelor din pozițiile în care se află. Astfel, însăși conservarea unui sistem presupune efort pentru a-și menține constantă starea.

Același lucru are loc și în viața noastră de credință. Dacă nu este susținută constant, calitatea acesteia scade drastic. Credința trebuie susținută constant, perseverând, dorind cu jind prezența Tatălui!

În absența unei perseverențe puternice, ne supunem viața unei ciciclități inutile de repetare a păcatului. Odată ce am murit față de păcat, suntem morți față de el! Cum am putea noi oare să ne întoarcem pe aceași cale prăfuită și damnată a păcatului? Perseverența nu ți-ar permite, ea înseamnă înaintarea pe o singură cale, cea a dreptății, cea la al cărei capăt se află mântuirea.

Indiferența astfel este opusul perseverenței. Indiferența este perseverența necredinciosului, este cea îi va asigura umblarea pe calea cea largă, indiferența fiind mai mult decât suficientă să te îndepărteze.

Nu trebuie să fii cel mai păcătos ca să te îndepărtezi de El, e îndeajuns să fii indiferent, și vei vedea cum calea Sa va fi din ce în ce mai departe orizontul tău, până când va dispărea complet sub privirea ta pierdută.

Fii astfel perseverent în toate domeniile vieții tale, nu permite dezordinii să îți perturbe viața. Luptă dar, nu pentru constanță, ci pentru progres, ca în toate domeniile vieții tale, fie că e vorba de școală, societate sau despre viața de credință, luptă, să fii perseverent!

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care știți că veți primi de la Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos (Coloseni 3:23-24)

Comments

comments