Harul a țâșnit de unde biciul Te-a lovit, de unde spinii Te-au rănit, de unde cuiele și sulița Te-au străpuns. Aici e cu adevărat har! Nemăsurate bogății ale lui Dumnezeu! Bogății de negândit ale harului! Har care să-i facă pe îngeri să se uimească, har care să-i facă pe păcătoși fericiți, har care îi șochează pe demoni. Și ce se va întâmpla cu cei ce calcă în picioare pe acest Fiu al lui Dumnezeu?

Nu cred că putem înțelege pe deplin ce înseamnă harul, dar cu siguranță este grația pe care Dumnezeu ne-o acordă și este un imbold care ne face să ne îndreptăm atenția mereu spre Cer. Harul lui Dumnezeu sapă in cea mai profundă parte a inimii mele si se ocupă de pacatul ce stă ghemuit în colțurile acesteia.

Cu toate că beneficiem de har, și harul lui Dumnezeu ne este îndeajuns, a fi mântuit înseamnă a fi păstrat în credință până la capăt: „Cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit” – Matei 24:13. Nu că perseverența ar fi un accident în creștinism, ori un lucru săvârșit de efortul uman; cei ce sunt mântuiți „sunt păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință, pentru mântuire” – 1 Petru 1:6 Însă perseverența este absolut necesară pentru completa mântuire a sufletului. Cel care pornește pe mare cu scopul de ajunge în Spania, nu poate ajunge acolo dacă se îneacă pe drum; așa că perseverența este absolut necesară pentru mântuirea sufletului și, de aceea, e inclusă în mântuirea noastră completa: „Dar Israel va fi mântuit de Domnul cu o mântuirea veșnică. Voi nu veți fi nici rușinați, nici înfruntați, în veci.” – Isaia 45:17.

Este bine sa perseverăm în neprihănire, să sporim în fapte bune. Pavel ne îndeamna astfel in Efeseni 6: Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa, şi rugăciune pentru toţi sfinţii. Perseverarea în credință ne oferă o dovadă concretă a faptului că suntem mântuiți. De aceea abordează aceste lucruri din toată inima, perseverează și totuși nu uita că zelul poate fi egoism deghizat și că acesta poate fi un teren propice pentru alte păcate.

Sursa foto: aici

Comments

comments