Am fost provocat să scriu și eu pe pagina Tineri Betania! Acesta e primul articol (era să zic post dar mă gândeam să nu creez confuzie!). Provocarea e serioasă și solicitantă. Așa că e greu să încep.

Voi începe, totuși, prin a-mi exprima aprecierea față de inițiativa voastră de a folosi blogul și a-l deschide tuturor celor care vor să-și pună talantul în negoț și care vor să crească în domeniul exprimării prin scris. Foarte bună idee și foarte frumos. Este o bucurie pentru mine să fiu cooptat în constelația celor care scriu pe blogul tinerilor din Betania, de aceea am acceptat ușor provocarea.

Va trebui, însă, să mă ajutați să (vă) fiu de folos. Cum o puteți face? Simplu, dându-mi teme și subiecte pe care să le abordez. Puteți să-mi puneți orice fel de întrebare. Consider că voi trebuie să știți tot despre ceea ce se poate cunoaște, desigur, cum ar fi trecutul bisericii noastre, istoric, perspectivă, etc. Cu mențiunea că la perspectivă trebuie să vă implicați. Dacă trecutul a fost cum a fost, fără putință din partea voastră de a-l schimba, în schimb perspectiva trebuie să vă intereseze și să vă implice!

Și, dacă aștept de la voi întrebări, nedumeriri, pe care să vi le exprimați, să știți că și eu am ceva întrebări și nedumeriri în ceea ce privește generația tânără. Acum, să nu credeți că o să încep cu ceva de genul „pe vremea mea, noi eram așa și așa…” știu că nu ține și nu e constructiv și nici folositor.

Știu că fiecare generație are un limbaj al ei, un mod de exprimare și manifestare propriu. Știu că sunt generații sau cel puțin parte a unei generații care reacționează într-un mod extrem la modul greșit de acțiune a generației dinaintea lor. Exemplul care-mi vine în minte este generația anilor 60! (Putem discuta în viitor și asemenea subiecte, e bine să învățăm din istorie!)

Deci, înapoi la întrebările mele pentru voi: în ce măsură am reușit (oare) să ajung la voi? Cum se poate ajunge mai mult? Știu că sunt câțiva, îmi place să cred că sunteți un număr frumos, între voi care puneți accent mai mare pe cunoașterea Scripturilor, respectiv cunoașterea lui Dumnezeu în raport cu alte lucruri, dar cum am sau cum ați putea face să fie mai mulți?

Nedumerirea mea este, de ce nu sunteți mai contagioși? Știam că un tânăr plin de pasiune pentru ceva este ceva mai influent: Sau poate mi se pare mie doar! Trebuie să recunosc că sunt anumite lucruri, probleme, domenii care mă depășesc în ceea ce vă privește. Iar dacă cineva ar spune „înseamnă că acelea nu te privesc”, pot să accept și asta, vreau doar să (vă) ajut. Ajutați-mă să vă ajut!

Sper într-o bună și fructuoasă colaborare. Pe data viitoare!

Sursa foto: aici

Comments

comments