Magia sărbătorilor e o frază demnă de nostalgie. De mic prețuiam atmosfera sărbătorilor, era parcă ceva magic, un sentiment încapsulat și conservat în nostalgia vremurilor trecute, dar care nu îl mai pot exprima. De atunci, aștept fiecare Crăciun, sperând că va fi ca cele din copilărie. Timpul se scurge și uneori parcă aștept în zadar. Nu știu dacă voi putea vreodată să-mi recapăt acel spirit tandru.

De atunci nostalgia și magia Crăciunul a fost înlocuită cu deplinătatea înțelegerii și sărbătoririi Crăciunului și a ceea ce el reprezintă, mai presus de daruri și timpul petrecut în familie. Adevărata însemnătate a Crăciunului trebuie înțeleasă, respectată și bucuria acestui eveniment să ne inunde inimile, nu să fim stăpâniți de un fior.

Cu toate acestea, unii oameni trăiesc viața pe repede înainte. Unii se gândesc doar la Crăciun și la pauza(benefică) pe care el o oferă, alții abia așteptă să treacă și să-și vadă de viață/muncă. Mergem, pe repede înainte, prin viață fără un țel, o direcție, un scop.

La fel putem în fiecare an să sărbătorim Crăciunul pe degeaba, căci dacă noi trăim fiecare sărbătoare separat, ce valoare are? Ce valoare are Crăciunul fără Paște? Nașterea Mântuitorului are tocmai această valoarea din pricina modului în care El a murit, pe cruce! Fiecare dintre cele 2 evenimente au valoare din pricina celuilalt, și trebuie privite ca un tot unitar. Fără viață, nu există moarte, iar fără moarte, nu există viață.

Așa suntem și noi, adesea, lipsiți de perspectivă în viață. Unii se concentrează în mod exclusiv pe viitor, neglijând prezentul, iar alții trăiesc prezentul într-un mod nerăbdător, fără perspectiva viitorului. Unii nu trăiesc clipa, pe când alții trăiesc doar clipa.

Trebuie să fim înțelepți în folosirea timpului nostru, să căutăm să fim mereu pe Calea pe care El ne îndeamnă să fim, căci parcursul pe ea este o decizie ce ține de prezent și o perseverență ce ține de viitor. Ambele sunt necesare, și trebuie mereu vegheat. Căci altfel, dacă mergem pe repede înainte, ne vom epuiza viața fără să fi cugetat sau trăit cum se cuvine. Căci și nouă, precum prezentul ne este aici, viitorul ne este alături de Tatăl. Trăiește în prezent și planifică pentru viitor!

Comments

comments