În ultima perioadă, în relația mea cu Cuvântul lui Dumnezeu am primit mesaje în legătură cu responsabilitățile generațiilor unele față de altele. Se știe că pe pământ conviețuiesc, în general trei generații: una care se pregătește de plecare (pensionarii sau seniorii – ar fi bine dacă i-am putea numi patriarhi), una activă (angajații sau forța de muncă) și una în așteptare, sau mai exact în pregătire pentru a prelua ștafeta.

E adevărat că la extreme, cei care se pregătesc de plecare pot fi mai mulți: bunicii și străbunicii, cum două pot fi și la celălalt capăt: nepoții și strănepoții, asta dacă vrem să intrăm în detalii. De (prea) multe ori se induce ideea că între aceste generații se ivesc prăpăstii de netrecut, mai mult generația seniorilor se aliază cu generația activă în condamnarea generației tinere, făcând ca haul dintre acestea să se adâncească.

Când am citit în Evanghelia după Matei, am înțeles că aceasta a fost una dintre problemele detectate de Domnul Isus și pe care El a vrut s-o corecteze. Am înțeles că oamenii au tendința să se ocupe cu lucruri mărunte (vezi că ucenicii tăi nu păzesc sabatul, sau, învățătorul vostru nu plătește darea pentru templu… apropo, a plătit-o, poate mai mult ca ei… etc) în timp ce Isus le îndreaptă atenția, atât fariseilor, cât și ucenicilor spre două grupuri de oameni țintă: copiii, adică generația care vine și oamenii, pierduți. Tot acolo El le spune, pentru aceste lucrări, mereu, lucrătorii sunt și vor fi puțini.

De ce vă spun eu toate acestea, dragi tineri? Pentru că sunteți voi cei care vă sună cuvintele din titlu: pe locuri – fiți gata…! În curând se va auzi pentru foarte mulți: START! Sunteți pe poziție? Vă pregătiți? Știu că există diferențe între generații. Știu că nu veți face lucrurile așa cum le-am făcut noi. Nu văd nici o problemă în asta. Important este să nu umblați la esență.

Știu că sunteți interesați de relații mai degrabă decât de poziții, că nu vă plac predicatorii pretinși, falși și ca atare nici predicile lor…! Însă aș vrea să știu mai multe pentru a vă putea ajuta mai mult! Vă chem la un dialog transparent, sincer. Biserica noastră este pregătită, cred, de transformări, de a trece la un nou nivel. Îmi place să cred că atunci când se va zice START, veți fi gata sau, oricum,  prin credință veți face pașii, unii vor începe alergarea, cum spunea Pavel, care le stă înainte.

Pe locuri, fiți gata… Vă aștept!

Sursa foto: aici

Comments

comments