Nu îi mai suport! Mereu fac așa, mereu își bat joc de mine! Doar pentru că sunt mai scund. Mare lucru! Aș vrea… îi spuse un copil mamei sale, fiind întrerupt de afirmația acesteia: Niciodată nu va fi important ce spun ei. Tu ești prețios în ochii lui Dumnezeu! Cel mai prețios! Niciodată să nu te îndoiești de asta, îi spuse ea.

Adesea ne lăsăm doborâți de cuvintele grele care ne sunt aruncate. Suntem prea preocupați de ceea ce spun alții, de ce cred alții.

Suntem atât de prinși în goana aceasta de a fi cum vrea x și y, încât am uitat ce mai vrem noi, am uitat că de fapt cea mai importantă părere nu e a celor din jur și nici chiar a noastră. E a lui Dumnezeu. Ne-am coborat atât de mult standardele (de creștini) doar pentru a fi „ca lumea“, pentru a nu ieși cumva din tipar, că „Doamne feri să zică cineva ceva”, să se uite mai ciudat sau să ne adreseze niște priviri de dezgust.

Tindem mereu spre perfecțiune și rămânem dezamăgiți când vedem că eșuăm în diferite domenii ale vieții, începând de la aspectul fizic și continuând cu cariera, mașina, hainele – până chiar la partenerul de viață.

Am uitat să fim noi! Am uitat să fim simpli și smeriți. Am uitat! DE CE?! Toate astea pentru că punem accent pe ce dictează „noua modă”, prietenii etc. Părerea celor din jur e cea mai importantă, iar atunci când nu e una pozitivă sau măcar cu tentă pozitivă, suntem gata.

Nu mai încerca să îndeplinești normele societății de azi! E clar oricum că niciodată nu vei reuși. Nu mai alerga după lucruri care chiar nu au sens. Nu mai suferi când alții te jignesc pentru că nu te conformezi standardelor lor.

Ceea ce spun alții despre tine nu te definește. Nu uita cât de important ești în ochii unor persoane cu adevărat speciale și importante, dar mai ales în ochii lui Dumnezeu!

Caută să fii plăcut Lui și doar atunci vei fi cu adevărat împlinit și fericit!

Comments

comments