Nutresc o afinitate aparte pentru toamnă și tot ce aduce ea. Mai puțin pentru faptul că magazinele devin treptat prea pline de măști, costumații de monștri, și alte minuni pentru previzibila și neschimbabila sărbătorire a Halloween-ului. Nu obișnuiam să-i acord o importanță prea mare, însă anul acesta vreau să lansez o provocare neobișnuită (poate) pentru unii dintre cititorii acestui blog.

În loc să te pregătești să sărbătorești Halloween-ul (sau Ziua Morților, după caz), gândește-te ce poți face pentru cei vii. Pentru cei care mai sunt încă prietenii tăi, familia ta, apropriații tăi – și, de ce nu, dușmanii tăi. De prea multe ori neglijăm ce avem chiar în fața ochilor și ne preocupăm în schimb de cei care nu mai pot beneficia de atenția noastră.

Anul acesta (sau ce a mai rămas din el), propune-ți să te investești. Nu trebuie să aștepți până în ianuarie să-ți propui să dai din ce e al tău. De ce să aștepți până e prea târziu? Mai bine dăruiește azi o floare, decât o coroană mai târziu. Azi – AZI – e vremea să mulțumești celui care ți-a făcut un bine, să îi îmbucuri pe cei dragi, să îți împarți timpul cu cei pe care îi iubești. Nu săptămâna viitoare, nu atunci când vei avea mai mult timp. Azi.

Și dacă sunt între voi oameni în lipsă de idei, uite aici câteva sugestii despre cum poți să îi sărbătorești pe cei apropiați până nu e prea târziu:

  • cumpără o ciocolată bună unui prieten
  • oferă-te să stai cu copiii prietenei care are nevoie de un respiro
  • spune-i cuiva că este o inspirație pentru tine
  • fă o surpriză – chiar și una mică – cuiva care pare să aibă nevoie
  • nu lăsa să treacă prea mult timp fără o îmbrățișare strânsă-strânsă
  • iartă și oferă a doua șansă
  • scrie un mesaj de mulțumire (non-digital, de preferat)

și altele, multe altele! Sper că te simți inspirat să îi apreciezi mai mult pe cei pe care Domnul i-a pus lângă tine! Nu uita: nu aștepta până va fi prea târziu! Sărbătorește-i azi!

Credit foto: SHTTEFAN, Unsplash

Comments

comments